Mandlové jednohubky s datlovou náplní

Aug 06. 2017
Min
25
Porce
12
Kcal
130

Jemně křupavý, vláčný, zdravý dezert, který se skvěle hodí k čaji, kávě nebo sklenici mléka.

    Ingredience

    Na těsto

  • 150g mandlové mouky (pomletých mandlí)
  • 2 PL rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 PL medu
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu




  • Na náplň

  • 100g sušených datlí (případně fíků)
  • 4 PL citronové šťávy
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Postup

Všechny suroviny na těsto si spolu smícháme v míse a dáme odležet na 30 minut do lednice.

V mixéru si zatím rozmixujeme datle spolu s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem na pastu.

Těsto vybereme z lednice a položíme ho na plech vystlaný papírem na pečení. Přikryjeme ho druhým papírem na pečení a vyválíme do tvaru obdélníku. Čím užší a delší obdélník uděláte, tím více jednohubek vám z těsta vznikne. Když je těsto vyválené, naneseme na něho podélně náplň zhruba 0,5cm od jednoho kraje.

Druhou stranu těsta (na které není náplň) přeložíme přes náplň a zarovnáme okraje.

Vzniklou rolku opatrně rozřežeme nožem na malé kousky (neoddělujeme je od sebe, rozpadly by se) a dáme péct na 180 stupňů po dobu 10-15 minut, dohněda.

Nutriční hodnoty

Tuk
9
Vláknina
2
Sacharidy
10
Kcal
130
Bílkoviny
3

Komentáře

    Zatím žádné recenze.

Doporučené recepty

Přihlásit se k odběru novinek