Lepek je protein běžně se vyskytující v obilovinách. Jeho nejčastějším zdrojem je pšenice, ale najdeme ho i v žitu či ječmeni. Potravinové alergie, celiakie či intolerance lepku se v dnešní době objevují stále častěji a lidí, kteří jsou odkázáni na vynechávání lepku ze svého jídelníčku, je stále více. Problémem bývá, že bezlepková dieta je často příliš bohatá na sacharidy, zatímco obsah bílkovin a tuků v ní značně zaostává. Pokud však chcete udržet svůj organismus ve zdravé kondici, zapomínat byste neměli na vyvážený příjem všech mikro i makro živin, které vaše tělo potřebuje.
Velmi dobrý zdrojem mastných kyselin a proteinů jsou ryby, mezi které patří i tuňák. Z nutričního hlediska je na tom tuňák velmi dobře. Jeho obsah bílkovin je velmi vysoký a obsahuje také zdravé omega 3. Bezlepkové recepty s tuňákem bez mouky jsou vhodné pro každého, kdo se ať už dobrovolně nebo nedobrovolně, rozhodl omezit či vynechat lepek ze svého stravování. Moje bezlepkové recepty s tuňákem nabízejí významný obsah živin, které jsou při zdravé výživě podstatné. A co je na tom nejlepší? Při jejich přípravě nebudete potřebovat ani gram mouky.