Růžičkový kapustový salát s ananasem, tuňákem a rukolou
Sdílej tento recept s přáteli:
Tento jednoduchý kapustový salát s ananasem, tuňákem a rukolou jistě potěší nejednoho milovníka kapusty. Jen několik minut přípravy a na stole máte chutný, nízkokalorický salát plný bílkovin a vitamínů. Perfektně se hodí na oběd nebo jako lehká večeře. Kombinaci kapusty, tuňáka a ananasu si určitě zamilujete - salát je díky tomu plný zdraví prospěšných látek a zajímavých chutí.
Kapusta pomáhá při problémech s játry, žaludkem a při střevních problémech. Díky vysokému obsahu vlákniny příznivě působí na trávení. Pomáhá také při snižování cholesterolu, posiluje stěny cév a imunitní systém. Je významným zdrojem kyseliny listové, která je důležitá pro krvetvorbu a zdravý vývoj plodu. Chrání také před rakovinou prsu a prostaty. Jsou v něm podstatně zastoupeny minerály jako mangan, sodík, draslík, hořčík, měď a železo.
100 g kapusty obsahuje až 308 % doporučené denní dávky (DDD) vitamínu A, 200 % DDD vitamínu C a 1021 % DDD vitamínu K. Vitamíny A a K jsou rozpustné v tucích, proto v receptu doporučuji použít tuňáka v olivovém oleji, ne ve vodě.
Jemně tepelně upravená kapusta vám dokonce dodá o něco více zdraví prospěšných látek než surová. Tak pojďte tento chutný kapustový salát s ananasem, tuňákem a rukolou vyzkoušet také.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!