ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Caprese salát s quinoou a tuňákem

Caprese salát s quinoou a tuňákem

I vy zbožňujete kombinaci zralých rajčat, mozzarelly, bazalky a olivového oleje, zvanou Caprese salát? Potom určitě vyzkoušejte Caprese salát v nové variaci, a to jako salát s quinoou a tuňákem. Je to perfektní, kompletní jídlo ideální k večeři či obědu a navíc tak dobré! Určitě tento salát zkuste, pochutnáte si – nejlepší je ještě teplý :)

Tento Caprese salát s tuňákem a quinoou je velmi sytý, skvělý je tak jako zdravá večeře či oběd. Z uvedených surovin vám vyjdou 2-3 velké porce. Nutriční hodnoty jsou vypočtené na 1 porci ze 3. Salát nabízí kromě perfektně sladěných chutí i vyvážený obsah bílkovin, komplexních sacharidů, vlákniny a tuku.

V tomto receptu jsem použila tuňáka SOKRA ve slunečnicovém oleji. Právě tento tuňák získal ocenění Volba spotřebitele 2021 a v regálech obchodů ho rozpoznáte podle průsvitného víčka, díky kterému se můžete přesvědčit, že je viditelně chutný. Zvolila jsem tohoto tuňáka proto, že v SOKRA vybírají ty nejlepší kousky! :)

Nemáte k dispozici quinou? Klidně v takovém případě použijte kuskus či bulgur.

Caprese salát s quinoou a tuňákem vám v lednici vydrží i 5 dní. Pojďte ho hned přichystat a můžete se těšit na vynikající večeři. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty jsou vypočtené i s olejovým nálevem z tuňáka. Pokud tedy tuňáka zbavíte přebytečného oleje, nutriční hodnoty se budou lišit.

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 hrnek (180 g) suché quinoy
  • 2 hrnky vody
  • 1/4 ČL soli
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 g mini mozzarelly
  • 2 x 100 g tuňáka SOKRA ve slunečnicovém oleji
  • menší hrst lístků bazalky
  • 1 PL olivového oleje
  • 1-2 PL balzamikového octa
  • špetka soli a čerstvě namletého pepře
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Quinoy zalijeme v hrnci 2 hrnky vody, osolíme a vaříme ji, dokud neabsorbuje veškerou vodu.
  2. V misce zatím smícháme všechny zbylé suroviny dohromady včetně tuňáka zbaveného oleje.
  3. Když se quinoa dovaří, smícháme ji s připraveným salátem.
  4. Salát můžeme podávat ještě teplý, popřípadě zastudena.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost3 porce
Nutriční hodnoty /
KCal557 KCal
Sacharidy43 g
Vláknina5 g
Bílkoviny38 g
Tuky26 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu