Kuskus je těstovina nacházející v kuchyni všestranné využití. Vyrábí se z jedné z odrůd z pšenice, jejíž název je semolina. Kuskus je známý především v Severní Africe, odkud pochází množství zajímavých receptů na jeho přípravu a využití. Příprava kuskusu je velmi jednoduchá, dá se z něj čarovat na mnoho způsobů a díky němu si můžeme připravit mnoho chutných a nutričně hodnotných jídel, dokonce i nízkotučných.
Hlavním cílem mých receptů je příprava jednoduchých a zdravých receptů, které zvládne stejně jednoduše začátečník i zkušený kuchař. Výjimkou nejsou ani tyto nízkotučné fit recepty s kuskusem. Zaměřila jsem se na nízkotučné kuskusové recepty, které by do každé kuchyně dokázaly přinést nový vítr. Přestože jsou tuky v rozumné míře zdravé a pomáhají našim buňkám se obnovovat, v dnešní době se to s jejich konzumací přehání. Proto není divu, že stále stoupá procento kardiovaskulárních onemocnění. Pokud toužíte po zdravém odlehčení jídelníčku, vyzkoušejte mé nízkotučné recepty s kuskusem.