Zdravé recepty na oběd a večeři s rýží jsem nepřipravila jen tak pro nic za nic. Rýže se sice využívá spíše jako příloha, ale může být i základem zdravé večeře nebo oběda. Díky tomu, že obsahuje komplexní sacharidy ti dodá energii na dlouhou dobu, a to s minimem tuku. Kromě toho obsahuje vitaminy skupiny B, magnézium, mangan a selen. I když je rýže obilovina, neobsahuje lepek, a tak je ideální surovinou i pro bezlepkové recepty. Až dostaneš chuť na rýži v jakékoli podobě, vzpomeň si na moje fit recepty s rýží a jeden z nich určitě vyzkoušej.
Jednoduchý recept na oběd s rýží, který budeš mít připravený během chvilky je i tofu rizoto, houbovo-česneková rýže s hráškem, brokolicová rýže nebo rizoto s červenou řepou a kozím sýrem, které doslova miluji. Jak vidíš, rýže má opravdu všestranné využití a je ideální pro veganská, vegetariánská i masitá jídla. Navíc je dostupných několik typů jako arborio na italské rizito nebo basmati či jasmínová rýže pro exotické recepty z Indie nebo Číny. Já nejčastěji používám hnědou nebo divokou rýži, které jsou bohatší na vlákninu a mikronutrienty. Věřím, že si rýži zamiluješ i díky mým fit receptům.