Kung Pao je v čínské kuchyni tradiční klasika a jsem si jistá, že tohle jídlo už vyzkoušel každý z vás. Připravit se však dá v řadě podob. Tentokrát jsem Kung Pao připravila v kombinaci se zelenými fazolkami, křupavými arašídy a opravdu chutnou omáčkou. Pojďte tento recept vyzkoušet, určitě vám bude chutnat.
Kung Pao jsem podávala se střednězrnnou rýží SOS Classic, která jídlo krásně doplnila.
Základem marinády je samozřejmě sójová omáčka, která v receptech čínské kuchyně nesmí chybět. To je doplněno o balzamikový ocet, škrob, mletý zázvor, chilli, kokosový cukr a čerstvý česnek – použijeme 3 stroužky pro výraznou chuť. Omáčka je zahuštěna kukuřičným škrobem, který je v čínských receptech také stálicí a příjemně nám omáčku zahustí.
Nejraději v receptech používám rozmražené zelené fazolky. Přidala jsem je k masu až 5 minut před koncem vaření, protože je nemám ráda příliš rozvařené. Takto si zachovají více struktury a křupavosti.
Pokud recept vyzkoušíte, určitě mi napište, jaký měl u vás doma úspěch. Ať vám chutná! :)
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!