ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kung Pao kuřecí prsa

Kung Pao kuřecí prsa

Kung Pao je v čínské kuchyni tradiční klasika a jsem si jistá, že tohle jídlo už vyzkoušel každý z vás. Připravit se však dá v řadě podob. Tentokrát jsem Kung Pao připravila v kombinaci se zelenými fazolkami, křupavými arašídy a opravdu chutnou omáčkou. Pojďte tento recept vyzkoušet, určitě vám bude chutnat.

Kung Pao jsem podávala se střednězrnnou rýží SOS Classic, která jídlo krásně doplnila. Základem marinády je samozřejmě sójová omáčka, která v receptech čínské kuchyně nesmí chybět. To je doplněno o balzamikový ocet, škrob, mletý zázvor, chilli, kokosový cukr a čerstvý česnek – použijeme 3 stroužky pro výraznou chuť. Omáčka je zahuštěna kukuřičným škrobem, který je v čínských receptech také stálicí a příjemně nám omáčku zahustí.

Nejraději v receptech používám rozmražené zelené fazolky. Přidala jsem je k masu až 5 minut před koncem vaření, protože je nemám ráda příliš rozvařené. Takto si zachovají více struktury a křupavosti.

Pokud recept vyzkoušíte, určitě mi napište, jaký měl u vás doma úspěch. Ať vám chutná! :)

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 800 g kuřecích prsou
  • 300 g zelených fazolek
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje
  • 40 g arašídů
  • jarní cibulka
  • Na rýži:
  • 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • Na marinádu:
  • 3 PL sójové omáčky
  • 1 PL balzamikového octa
  • 1 PL kokosového cukru
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1/4 ČL mletého zázvoru
  • špetka chilli kousků
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Potom ji v hrnci zalijeme s 500 ml vody, přidáme 1/2 ČL soli a vaříme ji na mírném plamenu doměkka (přibližně 15 minut).
  3. Všechny suroviny na marinádu spolu dobře promícháme.
  4. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, a poté je obalíme v připravené marinádě. Necháme je v ní odležet alespoň 15 minut.
  5. V hrnci nebo ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata.
  6. Přidáme namarinované maso i se zbývající marinádou a restujeme ho na silném plamenu přibližně 3 minuty.
  7. Pak maso vaříme na mírném plamenu přibližně 10 minut. Pokud je to nutné, můžeme podlít trochou vody.
  8. Po 10 minutách k masu přimícháme arašídy, zelené fazolky a jídlo vaříme ještě 5 minut.
  9. Hotové Kung Pao podáváme posypané nasekanou jarní cibulkou spolu s uvařenou rýží.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal535 KCal
Sacharidy53 g
Vláknina4 g
Bílkoviny55 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu