Slyšeli jste už o Congee? Congee je tradiční čínská rýžová kaše, která se připravuje naslano a je krémové konzistence. Podávat ji můžete s různými oblohami, jako vajíčka, maso, houby, restovaná zelenina či oříšky. Skvělé jídlo k večeři, mně nejvíce zachutnalo v kombinaci s houbami a vajíčkem.
Existuje několik postupů, jak congee připravit a výsledkem každého postupu je odlišná textura pokrmu. Já jsem vyzkoušela dva různé způsoby, a tento u mě vyhrál díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy. Zázvor rýži dodá zajímavou chuť, takže jej určitě doporučuji přidat, bez ohledu na to, jakou oblohu zvolíte.
V tomto receptu jsem použila rýži SOS Classic, která je ideální pro rizota a rýžové pudinky či kaše. Po uvaření získala krásnou krémovou konzistenci.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!