Pojďte i vy vyzkoušet tuto exotickou dokonalost v podobě polévky. Kokosovo-limetková kuřecí kari polévka si vás získá svojí neskutečnou chutí. Chutná úplně jako z restaurace a přitom je docela jednoduchá na přípravu. Pokud tedy chcete změnit svůj polévkový repertoár, určitě si recept uložte. Věřím, že si ji budete připravovat pravidelně. :)
Doporučuji z receptu nevynechat žádné z uvedených surovin. Některé jsou sice obtížněji dostupné, ale seženete je všechny na jednom místě (exotický nebo asijský koutek) například ve velkém hypermarketu, jako je Tesco. A většinu z nich už i v menších supermarketech.
Tato kuřecí kari polévka v sobě ukrývá i rýži Basmati, díky čemuž má ještě zajímavější strukturu i chuť a navíc je i dobře sytá. Do tohoto exotického receptu jsem použila rýži SOS Basmati, která ji nádherně provoněla a dodala jí skvělou konzistenci.
My jsme se doma do této polévky zamilovali na první ochutnání, tak pojďte ji zkusit také. Věřím, že jí okouzlíte všechny příslušníky rodinky.
Ingredience
500 g kuřecích stehen (bez kosti a kůže)
130 g rýže SOS Basmati
400 ml kokosového mléka (z plechovky)
1,5 l vody
1 PL olivového oleje
1 cibule
1 ČL soli
½ pórku
3 stroužky česneku
1 limetka (šťáva a kůra)
2 ČL kari
3 PL sladké chilli omáčky
petrželka
Postup
Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
Přidáme prolisované stroužky česneku, kari pepř a minutu mícháme.
Potom přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme ho za občasného míchání po dobu 10 minut.
Pak jej zalijeme vodou, kokosovým mlékem, přidáme rýži, šťávu a kůru z limetky, sůl, chilli omáčku. Polévku vaříme přibližně 20 minut na mírném plameni.
Nakonec do polévky přidáme i nasekaný pórek a petrželku a můžeme ji podávat.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!