Výborný bezmasý oběd či večeře s rýží - dopřejte si toto zdravé a chutné bezmasé burrito na talíři. Pokud máte rádi rýži, fazole a roztavený sýr, neváhejte a zdvojnásobte množství uvedených surovin, ať vám něco zůstane i na další den. Toto jídlo vás nakopne bílkovinami a zasytí na dlouhou dobu.
Vegetariánská verze burrita ve fit, zdravé podobě. Pouze rýže, zelenina, sýr a koření - zcela jednoduchý recept plný různých chutí, které probudí vaše chuťové pohárky. Na jedné straně roztavený, na jazyku rozplývající se sýr, na druhé straně křupavá paprika, čerstvý salát a kukuřice ve spojení s krémovou rýží a rajčetem. To je chuť tohoto fit bezmasého burrita.
Pokud byste si chtěli vytvořit veganskou verzi, jednoduše z receptu vynechejte sýr. Na jídle si určitě pochutná celá vaše rodina. Dobrou chuť!
Rýži propláchneme, v kastrůlku zalijeme dvojnásobným množství vody, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a vaříme, dokud rýže nenasákne všechnu vodu (zhruba 20 minut).
Uvařenou a teplou rýži nasypeme do misky a přisypeme k ní nastrouhanou mozzarelu a kozí sýr.
Ke směsi přimícháme kukuřici, najemno nakrájenou žlutou papriku a uvařené fazole.
Na pánvi rozehřejeme olej (lze i na másle), na kterém osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme na polovinu nakrájená cherry rajčata a dál je osmahneme s cibulí, dokud nezměknou.
Cibuli s rajčaty přimícháme ke směsi v misce.
Nakonec směs dochutíme mletou červenou paprikou, bazalkou, špetkou chilli koření, případně podle chuti dosolíme a dokořeníme.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!