Chutné a měkoučké perníčky z celozrnné žitné mouky. Jsou výborné i s použitím hladké špaldové mouky. Zapomeňte na klasické receptury a rozzáříte svůj vánoční stůl zdravější, fit verzí těchto celozrnných perníků. Miluji zdravé recepty a výjimkou nejsou ani Vánoce. Navíc můžete tento recept přizpůsobit i pro alergiky na vajíčka. Dopřejte letos požitek ze skvělých zákusků skutečně každému.
Pečení vánočních koláčů je zkrátka radost. Pokud jste však příznivec zdravé stravy jako já, radost budete mít hned dvakrát větší, když vyzkoušíte tyto zdravé celozrnné perníčky. Nádherně provoní váš byt a navíc chutnají božsky. Zkoušela jsem je i bez vajec (vhodné při alergii), kdy je můžete nahradit 2 lžícemi jablečného pyré. Medovníky bez vajec jsou o něco sušší, ale také velmi chutné. Osobně si však myslím, že s vajíčky jsou přece jen nejlepší.
Svátky jsou přece o rodině a přátelích, ale v dnešní době je velmi obtížné vyhovět potřebám každého. Někdo je alergický na vajíčka, někdo celiak a někdo si hlídá linii po celý rok. Perníky bez mouky jsme už zkoušeli, takže tentokrát můžete napéct tuto celozrnnou verzi a potěšit tak u vánočního stolu skutečně každého.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!