Italský večer už klepe na dveře, ale vy jste akorát zahájili bezlepkový týden nebo i dva? Nezoufejte. Pro všechny nadšence zdravé alternativy mouky představuji recept na cizrnové těstoviny. A nemějte strach, chutnají opravdu výborně.
Tyto vynikající domácí těstoviny bez mouky jsou plné bílkovin, vlákniny pro lepší trávení, obsahují mnoho vitamínů a minerálů a zároveň méně sacharidů. Navíc jsou velmi rychle hotové, a to už do 15 minut i s vařením. Ano, je to neuvěřitelné, ale v tomto případě skutečně možné! Představa rychlé a nutričně hodnotné večeře nebyla nikdy dostupnější.
Cizrna je skutečný bílkovinný král a v kuchyni s ním vykouzlíte mnoho rychlých, zdravých a jednoduchých receptů. Vyzkoušejte tyto zdravé cizrnové těstoviny, které můžete velmi rychle připravit naslano i nasladko, například s brynzou, tvarohem, cottage sýrem, mletými ořechy či kvalitním džemem a vykouzlit tak z nich zdravou večeři či oběd. Těstoviny z cizrny jsou trochu tužší než těstoviny z mouky, avšak velmi chutné a skvěle zasytí. Navíc mají příjemnou, jemně oříškovou chuť.
Zdravé cizrnové těstoviny bez mouky díky své hlavní ingrediencí obsahují potřebnou dávku železa a jsou vhodné i pro celiaky. Cizrnovou mouku koupíte v každém velkém supermarketu nebo v internetových obchodech se zdravými potravinami.
Cizrnovou mouku v misce pořádně promícháme s vajíčky a zformujeme těsto.
Vzniklé těsto vyválíme na (cizrnovou mouku) pomoučněné desce a nakrájíme na obdélníky nebo čtverečky. Ty můžeme uprostřed stlačit a vytvořit tak tzv. motýlky.
Nakrájené těstoviny vhodíme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 2-3 minuty, dokud těstoviny nevyplavou na povrch.
Těstoviny scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a podáváme teplé naslano, nasladko nebo samotné.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!