Dýňové gnocchi (noky) s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Vyzkoušejte tyto chutné kuřecí kousky podávané s dýňovým gnocchi a jednoduchou sýrovou omáčkou. Jejich příprava by vám neměla zabrat více než 35 minut a výsledkem je chutné, zdravé a nutričně vyvážené jídlo.
V případě, že právě nemůžete sehnat dýni, můžete si tyto gnocchi připravit i ze sladkých brambor. Cizrnová mouka jim dodá jemně oříškovou chuť a obohatí je o bílkoviny a vlákninu. Pokud byste však chtěli cizrnovou mouku nahradit, můžete místo ní použít celozrnnou mouku. Jídlo je doplněno o jednoduchou sýrovou omáčku s paprikou, na kterou budete potřebovat pouze 3 ingredience.
Tyto chutné dýňové gnocchi (noky) jsou bez mouky a vajec, takže si je vychutnat mohou také celiaci a lidé s alergií na vajíčko. Mají skvělou nasládlou chuť, která se hodí jak k slaným, tak i k sladkým pokrmům. Můžete si je vychutnat s masem a omáčkou, samostatně s nasekanými oříšky, rajčatovou omáčkou nebo s brusinkovou omáčkou a zakysanou smetanou.
Ingredience
- 400g kuřecích prsou
- koření (podle chuti)
- 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
- Gnocchi:
- 200g dýňového pyré (nebo pyré ze sladkého bramboru)
- 120g (1 HR) cizrnové mouky (doporučuji tuto)
- 1 PL mletých lněných semínek (doporučuji tyto)
- 1/4 ČL mořské soli (doporučuji tuto)
- špetka mletého černého pepře
- Omáčka:
- 1/2 HR mléka
- 1 HR strouhaného sýra
- 1/2 ČL červené papriky
Postup
- V míse smícháme všechny ingredience na gnocchi dohromady.
- Pokud je těsto velmi lepivé, přidejte ještě trochu cizrnové mouky.
- Hotové těsto necháme odležet zhruba 5 minut a potom z něho vytvoříme válečky, které nakrájíme na kousky.
- Nasekané gnocchi dáme vařit do vařící vody.
- Gnocchi jsou hotové, když vyplavou na povrch.
- Uvařené gnocchi přecedíme a ještě chvíli opražíme na pánvi na lžičce kokosového oleje dohněda.
- Kuřecí prsa umyjeme, nakrájíme na kousky a ugrilujeme na pánvi dozlatova.
- Okořeníme je podle chuti, například steakovým kořením nebo pepřem a mořskou solí.
- Omáčku připravíme jednoduše – smícháním mléka, libovolného strouhaného sýra a červené papriky v hrnci.
- Omáčku vaříme, dokud se všechen sýr nerozpustí a omáčka neztuhne.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 713 KCal | |
Sacharidy | 56 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bílkoviny | 76 g | |
Tuky | 23 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez vajecDýněOběd a večeře bez moukyOběd a večeře se sladkými bramboramiBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiObědy a večeře s kuřecím masemFitness recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyFitness recepty se sladkými bramboramiBezlepkové recepty s batátyFitness recepty s dýníFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!