ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fit cuketová pizza bez mouky

Fit cuketová pizza bez mouky

Pokud máte rádi zdravé, lahodné a šťavnaté těsto na pizzu, jste tady správně. Cuketové pizza těsto vás určitě nenechá chuťově chladnými. V kombinaci s vaší oblíbenou pizza oblohou si ho určitě zamilujete. A co je nejlepší, celou tuto zdravou pizzu můžete sníst úplně sami, bez jakýchkoli výčitek! Tato vynikající cuketová pizza bez mouky je totiž skvělou fitness alternativou pro klasické pizza těsto z mouky, a to zejména díky jejímu nižšímu obsahu kalorií, sacharidů a jednak vyššímu obsahu bílkovin a vlákniny.

Živinami nabitá cuketa se dá skutečně použít na milión způsobů a stále bude originální složkou receptu. Cuketa podporuje obranyschopnost organismu, účinně ho detoxikuje a tuto vitamínovou bombu vaše tělo velmi snadno stráví. Navíc je tato fit cuketová pizza šťavnatá a jednoduchá na přípravu, jen ji nastrouháte, vyždímáte, smícháte s ostatními surovinami a upečete.

Vajíčko a sýr pěkně cuketové těsto spojí, dodají mu hutnost a dochutí celý recept. Cuketová pizza vás kvalitně zasytí, protože jako oblohu můžete přidat cokoli podle vlastní chuti a žádný výživový poradce vám nezabrání ji celou po kouscích sníst.

Toto nízkosacharidové cuketové pizza těsto je zřejmě ze všech bezmoučných těst na pizzu chuťově nejblíže té pravé pizze z mouky, protože cuketa je chuťově neutrální. Je opravdu výjimečně chutné, přesvědčte se o tom sami. A abych vám ukázala, jak je jednoduchá na přípravu, natočila jsem pro vás i krátký videorecept.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 2 vejce
  • 50-100g strouhaného sýru
  • mořská sůl (doporučuji tuto)
  • mletý pepř
  • česnekové koření
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Cuketu nastrouháme a rukou nebo utěrkou z ní vytlačíme co nejvíce vody.
  2. Následně ji smícháme s vajíčky, kořením, solí (podle chuti) a se strouhaným sýrem. Množství sýru dejte podle vlastního uvážení, pizza je skvělá i s 50 g sýru, ale ještě lahodnější a pevnější bude se 100 g sýru.
  3. Hotové těsto rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 15 minut na 190 stupních.
  4. Po 10 minutách pizza těsto vyndáme, pokládáme na něho zvolenou oblohu a dáme zapéct na dalších 10 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal177 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina0 g
Bílkoviny14 g
Tuky12 g