Fit pečené cuketovo-tuňákové karbanátky
Lahodné fit karbanátky bez smažení? Ano, prosím! Tyto pečené cuketovo-tuňákové karbanátky si určitě zamilujete, a navíc je můžete připravit i zcela bez mouky a lepku.
Tento recept s cuketou patří nejen mezi má nejoblíbenější, ale stal se také jedním z nejpopulárnějších receptů na mé stránce. A mě velmi těší, že vám tyto fit karbanátky z cukety a tuňáka tak velmi chutnají. Abych vám ukázala, jak jednoduchá je jejich příprava, natočila jsem k tomuto receptu i krátký videorecept, který si můžete prohlédnout níže. Pro nejlepší výsledek se snažte z cukety během přípravy vytlačit co nejvíce vody, budou tak pevnější, křupavější a oproti smaženým karbanátkům na nich nepoznáte téměř žádný rozdíl.
Tyto zdravé karbanátky mají vyšší obsah bílkovin a zároveň obsahují málo kalorií a tuku. Jsou ideální k večeři, ale dopřát si je můžete klidně i k snídani, jako snack či svačinu během dne. Připravit je můžete s pomocí špaldové nebo celozrnné mouky a pro bezlepkovou verzi použijte pohankovou mouku či mleté ořechy.
Tyto karbanátky doporučuji podávat s jednoduchou nakyslou jogurtovo-okurkovou omáčkou, která se k nim náramně hodí.
Vyzkoušejte tyto zdravé fit karbanátky, jsem si jistá, že zachutnají celé rodině.
1 hrnek = 250 ml
Ingredience
- Na karbanátky:
- 1 středně velká cuketa
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji tohoto)
- 1/4 HR strouhaného sýru
- 1/4 HR špaldové mouky (nebo celozrnné, žitné, pohankové, případně pomletých ořechů) (doporučuji tuto)
- 2 stroužky česneku (roztlačeného)
- 1 velké vejce
- špetka mořské soli
- 1/8 ČL černého pepře
- Na omáčku:
- 3 PL řeckého bílého jogurtu
- 4 nakládané okurky
- špetka pepře
- špetka mořské soli
Postup
- Cuketu nastrouháme na strouhadle a následně ji dáme do misky.
- V misce cuketu posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odstát.
- Po 10 minutách ji dáme do gázy nebo sítka a vytlačíme z ní co nejvíce vody.
- Vysušenou cuketu přemístíme znovu do misky a smícháme ji s ostatními surovinami na karbanátky.
- Ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky a uložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
- Karbanátky pečeme 20-23 minut při 200 stupních dohněda, přičemž je v polovině otočíme na druhou stranu.
- Omáčku připravíme smícháním jogurtu, nadrobno nastrouhaných nakládaných okurek, koření a mořské soli.
- Karbanátky podáváme spolu s omáčkou ještě teplé.
- Dobrou chuť :)
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 6 karbanátků |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 78 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 9 g | |
Tuky | 2 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinNízký obsah sacharidůNízkotučnéSnídaněCuketaVejceLow carb snídaněOběd a večeře bez moukySnídaně bez mouky a lepkuLow carb recepty na obědy a večeřeFitness recepty na snídani s vajíčkyZdravá snídaně s cuketouSnídaně s tuňákemFitness recepty na oběd a večeřiRecepty na nízkotučné obědy a večeřeCuketové recepty s vysokým obsahem bílkovinNízkosacharidové recepty s cuketouDietní recepty s cuketou na hubnutíDietní recepty s tuňákem na hubnutíFitness recepty s tuňákemNízkosacharidové recepty s vajíčkyBezlepkové recepty s vajíčkyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!