ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Grilovaná krůtí prsa v citronové marinádě

Grilovaná krůtí prsa v citronové marinádě

Opět nevíte, co připravit na oběd? Potěšte své chuťové pohárky tímto aromatickým receptem na šťavnatá grilovaná krůtí prsa v citronové marinádě. Jsou tak jednoduché na přípravu a tak chutné, že je určitě budete chtít připravit znovu.

Neuvěřitelná citronová marináda nejen nádherně provoní vaši kuchyň, ale také potěší chuťové pohárky. Základem marinády je citron, sójová omáčka a olivový olej – použila jsem Classic olivový olej od značky Borges, který se hodí právě pro přípravu takových grilovaných receptů. Je to směs vysoce kvalitního rafinovaného olivového oleje a extra panenského olivového oleje. Jídlu tak dodá jemnou vůni a zvýrazní jeho přirozenou chuť.

Pro nejlepší výslednou chuť doporučuji začít s přípravou tohoto receptu ještě den předem - maso tak můžete namočit do marinády a nechat ho v ní uležet přes noc. Díky tomu bude recept nejen rychleji připravený, ale také masíčko krásně nasákne chutěmi z marinády a bude ještě více šťavnaté. Nic se ale nestane, pokud maso v marinádě postojí pouhých 5 minut, chutné bude i v tomto případě.

Grilovaná krůtí prsa v citronové omáčce doporučuji podávat spolu s batáty, oblíbeným salátem a můžete k nim na talíř přihodit i kopeček hořčice, která se k nim chuťově krásně hodí. Přeji vám dobrou chuť :)

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 400 g (2 x 200 g) kuřecích prs
  • 1 citron (šťáva + kůra)
  • 2 PL Classic olivového oleje Borges
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1/4 ČL mletého kmínu
  • 1/4 ČL mleté sladké papriky
  • 1/2 ČL soli
  • 2 stroužky česneku
  • petrželová nať (na ozdobu)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Krůtí prsa nakrájíme na tenčí řízky.
  2. V misce smícháme olivový olej se sójovou omáčkou, pepřem, solí, prolisovanými stroužky česneku a citronovou šťávou a kůrou. Krůtí prsa obalíme v marinádě a necháme je alespoň 5 minut namáčet. Pokud maso marinujete na noc, osolte ho až těsně před grilováním, aby nepustilo šťávu.
  3. Na rozpálenou grilovací pánev poklademe plátky masa i s marinádou a grilujeme je z obou stran přibližně 4 minuty, v závislosti na jejich tloušťce. Negrilujte však příliš dlouho, aby se maso nevysušilo.
  4. Hned po ugrilování můžeme maso přikrýt mísou, aby zůstalo co nejvíce šťavnaté.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal345 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bílkoviny50 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu