ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Grilované kuřecí špízy

Grilované kuřecí špízy

Kuřecí maso jednoduše, rychle a chutně - grilované kuřecí špízy jsou receptem vhodným pro rodinné oslavy, posezení v zahradě či dokonce jako výborná svačina na túry. Tento nízkokalorický recept k obědu nebo večeři je plný bílkovin, vitamínů a je lehký na žaludek. Je vhodný do různých diet a oblíbí si ho i děti díky lákavým barvám a špízové jehle :)

Všechny suroviny stačí jednoduše napíchnout na jehlu a ugrilovat dozlatova. Přípravou tohoto receptu tak můžete zabavit i vaše děti. Vhodný je zejména během letních dnů, kdy si jej můžete opéct venku na grilu a dodat mu tak ještě lepší chuť a vůni. Nebojte se však, jde připravit i doma v troubě – ať už máte k dispozici režim grilování nebo ne, na chuti skutečně nic neztratí. Grilovaný kuřecí kebab či špíz na špejli je bohatý na bílkoviny, ale zároveň má poměrně nízký obsah kalorií a tuku. Množství surovin je uvedené na 7 porcí, můžete si je však upravit podle vlastních představ.

Marináda z česneku, citronové šťávy, medu a pepře maso krásně provoní, proto vám doporučuji nechat ho v marinádě odležet co nejdéle, ideálně přes noc. Hotové kuřecí špízy doporučuji podávat spolu s čerstvou zeleninou, nebo pro ještě veselejší formu servírování – se spiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkev). Spiralizovanou zeleninu připravíte pomocí spiralizéru koupíte zde.

Jednoduchý, šťavnatý a fit recept na letní grilovačku, který si můžete dopřát zcela bez výčitek – pojďte ho vyzkoušet!

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa (300 g)
  • 1 barevná paprika
  • 400 g cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • Na marinádu:
  • 50 ml olivového oleje (doporučuji tento)
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 PL balzamikového octu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ČL medu (doporučuji tento)
  • 2 ČL sušeného oregana
  • sůl a koření (podle chuti)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  2. Nejprve si připravíme marinádu. Všechny suroviny na marinádu spolu s prolisovaným česnekem smícháme v misce.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky a zalijeme je připravenou marinádou. Dobře promícháme, aby se kuřecí maso obalilo v marinádě a necháme v ledničce odležet alespoň 15 minut.
  4. Mezitím si očistíme a nakrájíme papriku i cibuli na větší kostičky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
  5. Kuřecí maso a zeleninu následně střídavě napichujeme na bambusové jehly.
  6. Špízy klademe do zapékací mísy a dáme je zapéct přibližně na 15 minut na režim gril při 200 stupních. V polovině grilování je doporučuji otočit na druhou stranu.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost7 kusů
Nutriční hodnoty /
KCal140 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bílkoviny11 g
Tuky7 g