Grilované kuřecí špízy
Kuřecí maso jednoduše, rychle a chutně - grilované kuřecí špízy jsou receptem vhodným pro rodinné oslavy, posezení v zahradě či dokonce jako výborná svačina na túry. Tento nízkokalorický recept k obědu nebo večeři je plný bílkovin, vitamínů a je lehký na žaludek. Je vhodný do různých diet a oblíbí si ho i děti díky lákavým barvám a špízové jehle :)
Všechny suroviny stačí jednoduše napíchnout na jehlu a ugrilovat dozlatova. Přípravou tohoto receptu tak můžete zabavit i vaše děti. Vhodný je zejména během letních dnů, kdy si jej můžete opéct venku na grilu a dodat mu tak ještě lepší chuť a vůni. Nebojte se však, jde připravit i doma v troubě – ať už máte k dispozici režim grilování nebo ne, na chuti skutečně nic neztratí. Grilovaný kuřecí kebab či špíz na špejli je bohatý na bílkoviny, ale zároveň má poměrně nízký obsah kalorií a tuku. Množství surovin je uvedené na 7 porcí, můžete si je však upravit podle vlastních představ.
Marináda z česneku, citronové šťávy, medu a pepře maso krásně provoní, proto vám doporučuji nechat ho v marinádě odležet co nejdéle, ideálně přes noc. Hotové kuřecí špízy doporučuji podávat spolu s čerstvou zeleninou, nebo pro ještě veselejší formu servírování – se spiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkev). Spiralizovanou zeleninu připravíte pomocí spiralizéru koupíte zde.
Jednoduchý, šťavnatý a fit recept na letní grilovačku, který si můžete dopřát zcela bez výčitek – pojďte ho vyzkoušet!
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa (300 g)
- 1 barevná paprika
- 400 g cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- Na marinádu:
- 50 ml olivového oleje (doporučuji tento)
- šťáva z půlky citronu
- 1 PL balzamikového octu
- 4 stroužky česneku
- 1 ČL medu (doporučuji tento)
- 2 ČL sušeného oregana
- sůl a koření (podle chuti)
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
- Nejprve si připravíme marinádu. Všechny suroviny na marinádu spolu s prolisovaným česnekem smícháme v misce.
- Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky a zalijeme je připravenou marinádou. Dobře promícháme, aby se kuřecí maso obalilo v marinádě a necháme v ledničce odležet alespoň 15 minut.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme papriku i cibuli na větší kostičky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
- Kuřecí maso a zeleninu následně střídavě napichujeme na bambusové jehly.
- Špízy klademe do zapékací mísy a dáme je zapéct přibližně na 15 minut na režim gril při 200 stupních. V polovině grilování je doporučuji otočit na druhou stranu.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 7 kusů |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 140 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 11 g | |
Tuky | 7 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinNízký obsah sacharidůBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyLow carb recepty na obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiObědy a večeře s kuřecím masemRecepty na fitness snack s vysokým obsahem bílkovinLow carb snack s nízkým obsahem sacharidůSnack bez lepkuFitness recepty s kuřecím masemLow carb recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyDietní recepty s kuřecím masem na hubnutíFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!