Milovníci hummusu, pojďte vyzkoušet něco nového! Vyzkoušejte hummus v nové podobě, ve variaci s červenou řepou. Hummus z červené řepy je vynikající dip, který nejraději podávám spolu s nakrájenou zeleninou. Je nutričně hodnotný, zdravý a dobře zasytí.
Recept na hummus je tak jednoduchý - stačí všechny suroviny přidat do mixéru a rozmixovat je dohladka. K urychlení přípravy řepové verze hummusu ráda používám uvařenou, vakuově balenou červenou řepu. Díky ní můžete tento hummus servírovat již do 10 minut. Na přípravu hummusu nejraději používám cizrnu z plechovky nebo ze skla, protože je vždy měkčí než čerstvě uvařená cizrna, na hummus je tedy podle mých zkušeností vhodnější.
Tahini pastu z hummusu určitě nevynechejte, činí jej úžasně krémovým a lahodným. Doporučuji použít extra panenský olivový olej, já jsem použila olej značky Borges. Právě extra panenský olivový olej je ideální pro studenou kuchyni, tedy i do hummusu.
S čím hummus podávat?
Nejraději jakýkoli hummus podávám s nakrájenou zeleninou. V takovém případě je ideální jako zdravý a rozhodně sytý snack či svačina. Občas ho servíruji s pečeným falafelem (recept: Pečený falafel s hummusem ) a tortillami, v takovém případě je skvělý jako sytý oběd či večeře pro celou rodinu.
Tak co, vyzkoušíte hummus v podání s červenou řepou?
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!