Co dobrého si připravit během sezóny švestek? Například tento zdravý jáhlový nákyp s tvarohem a švestkami, po kterém se budete olizovat až za ušima. Nákyp z jáhel je jednoduchý na přípravu a je skvělým zdrojem bílkovin, komplexních sacharidů a také vlákniny a minerálů. Naservírujte si ho například i jako oběd nasladko.
Jáhlový nákyp s tvarohem a švestkami je perfektní jako oběd, večeře, ale zcela jistě potěší i jako dezert či snídaně, například během víkendu. Skořice, kůra z citronu a vanilkový extrakt dodávají tomuto nákypu z jáhel neodolatelnou vůni a chuť. Slazený je medem, ale pokud chcete ušetřit na kaloriích a cukrech, použít můžete například i stevii či xylitol. A pokud chcete, můžete do tvarohové náplně vmíchat i špetku kardamomu.
V tomto jáhlovém nákypu můžete místo švestek klidně použít i jiné sezónní ovoce. Jáhly jsou bez lepku, a proto si mohou tento nákyp z jáhel s chutí dopřát i celiaci. Jáhly jsem uvařila ve vodě, ale pokud chcete, aby byl jáhlový nákyp ještě krémovější, můžete jej uvařit v mléce - klasickém či rostlinném. Uvedené suroviny vám vyjdou na 4 velké a syté porce.
Jáhlový nákyp s tvarohem a švestkami je kombinace, kterou si rozhodně připravím brzy znovu! Doufám, že ji vyzkoušíte i vy :)
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!