Vychutnejte si tyto jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem například jako rychlou, sytou snídani, kterou stačí vytáhnout z ledničky. K přípravě navíc budete potřebovat pouze 5 surovin. Pokud vám tedy doma leží jáhly a nevíte, co chutného z nich připravit, pojďte zkusit tuto dobrotu.
Jáhly v mléce si můžete samozřejmě připravit i s jiným ovocem, jako jsou fíky, tato kombinace se mi však velmi osvědčila, takže v sezóně ji doporučuji zkusit. Kromě fíků bude vhodné jakékoli bobulovité ovoce (maliny, borůvky, rybíz nebo jahody).
Já jsem jáhly v mléce sladila datlovým sirupem, ale použít můžete i klasický med, javorový sirup nebo xylitol. Bez použití medu získáte recept ve veganské verzi. Pokud vám nevadí kalorie a zdravé tuky navíc, nebo se snažíte přibrat, klidně si do jáhel přimíchejte více arašídového másla pro extra krémovost a ještě lahodnější chuť.
Díky jáhlám je tento recept také bez lepku. Pokud vám však nevadí lepek a jáhlami právě teď doma nedisponujete, můžete recept připravit s celozrnným kuskusem.
Nadýchané jáhly můžete připravit i v konvektomatu - stačí ho zalít 1,5 násobkem vody a péct v páře 10 minut při 100 stupních.
2 PL medu (nebo javorového či datlového sirupu či xylitolu) (doporučuji tento)
Postup
Jáhly pořádně propláchneme pod vodou.
Propláchnuté jáhly dáme do hrnce s 500 ml mléka a vaříme je na mírném plameni doměkka (přibližně 15 minut). Výsledné jáhly by měly být krémové a neměly by pohltit úplně veškerou tekutinu.
Do jáhel následně vmícháme sladidlo a arašídové máslo.
Jáhly navrstvíme do sklenic spolu s fíky (nebo jiným ovocem).
Můžeme je podávat ještě teplé nebo ve sklenicích uložit do ledničky.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!