
Jednoduchá fitness pizza z tvarohu a ovesných vloček
Jednoduchá pizza z tvarohu a ovesných vloček potěší snad všechny příznivce fitness i zdravého stravování. Od klasického pizza těsta se složením a přípravou liší dost podstatně - je bez mouky, kvásku a je zcela jednoduchá i rychlá na přípravu. Nicméně jí podlehnou i ti největší kritici. Je totiž vynikající a tvarohu ani ovesných vloček si v pizze opravdu nikdo nevšimne. Věřte mi, mám to vyzkoušené;)
Tato tvarohová pizza s ovesnými vločkami je bez vajec - pochutnat si na ní mohou i alergici. Navíc, pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, recept potěší i nejednoho celiaka. Nezapomeňte však použít jemné ovesné vločky, ne celé, jinak nebude mít těsto tu správnou konzistenci. Oproti klasické pizze je nejen jednodušší na přípravu, ale je také méně kalorická a bohatší na bílkoviny a vlákninu. Tato pizza z tvarohu je zároveň dost sytá, polovina pizzy tedy zasytí i většího jedlíka.
Oblohu pizzy můžete samozřejmě zvolit podle sebe, v receptu je moje nejoblíbenější kombinace surovin. Pokud byste chtěli ušetřit nějaké kalorie, můžete snížit množství sýra v receptu, případně též vynechat olivový olej z těsta. Nejlepšího výsledku však dosáhnete, pokud budete tento recept dodržovat do detailu.
Jednoduchá fitness pizza z tvarohu a ovesných vloček je hotová raz dva, určitě ji také pojďte zkusit. Nutriční hodnoty jsou vypočítané i s oblohou, na jednu ze dvou porcí, které z jedné pizzy vzniknou. Případně můžete těsto rozdělit a vytvořit si z něj dvě samostatné, menší pizzy. Recept je opravdu jednoduchý a jsem si jistá, že se vám podaří napoprvé. Určitě pizzu vyzkoušejte, nebojte se této zajímavé kombinace surovin, těsto chutná opravdu skvěle.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g jemných ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 3 PL bílého jogurtu
- 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1/4 ČL soli
- na oblohu:
- 100 g rajčatového protlaku
- 3 PL vody
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL bazalky/oregana (čerstvé nebo sušené)
- 150 g žampionů
- 150 g kvalitní šunky
- 70 g strouhané (případně čerstvé) mozzarelly
- 40 g kukuřice
Postup
- Nejdříve v misce společně smícháme jemný tvaroh, jemné ovesné vločky, jogurt, olivový olej a sůl.
- Těsto pomocí lžíce uložíme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru pizzy. Rukama ho roztáhneme tak, aby mělo výšku přibližně 0,5 cm. Jelikož je těsto lepivé, doporučuji ruce potřít trochou oleje.
- Takto připravené těsto pečeme 15 minut při 190 stupních.
- Mezitím spolu smícháme rajský protlak, vodu, bylinky a prolisovaný stroužek česneku.
- Po 15 minutách pizzu vyjmeme a potřeme ji rajčatovou omáčkou.
- Následně na pizzu klademe plátky šunky, tence nakrájené houby, sýr a kukuřici.
- Pizzu dáme zapéct na dalších 15 minut při 190 stupních.
Čas přípravy | 45 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 540 KCal | |
Sacharidy | 46 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bílkoviny | 49 g | |
Tuky | 16 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez vajecOvesné vločkyBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiRecepty s ovesnými vločkami bez cukruFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovin
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!