Jednoduchý česnekový flatbread (bezlepkový)
Vyzkoušejte tento jednoduchý bezlepkový česnekový flatbread - je to tenké, nadýchané česnekové pečivo, které si zamilujete. Je ideální jako svačina, večeře nebo pohoštění pro návštěvu. Recept je velmi rychlý a snadný a potěší všechny milovníky česnekových jídel. Kromě toho má také vysoký obsah bílkovin (až 26 g na 1/2 pečiva) a také značný obsah vlákniny. Vychutnejte ho samostatně nebo s dobrým domácím salátem, níže najdete také mé tipy.
Tento flatbread není palačinka, ale spíše tenké nadýchané těsto, které lze připravit mnoha způsoby. V tomto receptu vám ukážu jeho česnekovou verzi, která je doslova návyková.
Pokud máte obavy, že recept neobsahuje lepek, ujistěte se, že používáte prášek do pečiva, který neobsahuje lepek. Kromě cizrnové mouky můžete použít i mandlovou nebo jinou bezlepkovou mouku podobné struktury, případně běžnou pšeničnou či špaldovou mouku, pokud nepotřebujete dosáhnout bezlepkového výsledku. Každá ingredience v tomto receptu má svou funkci, takže kromě změny druhu mouky nedoporučuji příliš improvizovat.
Z uvedených ingrediencí získáte 2 syté porce, přičemž každá porce obsahuje přibližně 300 kcal. Toto česnekové pečivo se hodí také k domácímu salátu, doporučuji tento Fit pařížský salát (plný bílkovin) nebo Výborný avokádovo-vajíčkový salát . Česnekový flatbread se k nim neuvěřitelně hodí a hravě nahradí i klasické pečivo.
V případě, že máte doma parní troubu, můžete si nastavit kombinovanou přípravu v páře při 10% vlhkosti, těsto bude ještě nadýchanější.
Užijte si to :)
Ingredience
- 60 g cizrnové mouky (nebo mandlové či jakékoli jiné mouky) (doporučuji tuto)
- 1 M vejce
- 60 g smetanový sýr light (napr. Philadelphia)
- 80 g strouhané mozzarelly
- 1 ČL prášku do pečiva (doporučuji tento)
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL (3 g) mletého psyllia (koupíš tu)
- 2 PL (15 g) strouhaného parmezánu
- 4 stroužky česneku
- koření na pizzu nebo provensálské koření
- 50 ml vody
Postup
- V míse smícháme cizrnovou mouku s mletým psylliem, práškem do pečiva a solí.
- Pak přidejte vejce, vodu, nastrouhanou mozzarellu, smetanový sýr a dobře promíchejte.
- Hotové husté těsto pomocí lžíce navrstvěte na plech vyložený pečicím papírem do obdélníkového tvaru o tloušťce přibližně 1 cm.
- Povrch těsta posypeme prolisovanými stroužky česneku, nastrouhaným parmazánem a nakonec těsto okořeníme.
- Flatbread pečeme 15 minut při 200 stupních (horní + dolní ohřev) dozlatova.
Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 320 KCal | |
Sacharidy | 18 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 26 g | |
Tuky | 15 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinVegetariánskéSnídaněVejceOběd a večeře bez moukySnídaně bez mouky a lepkuFitness recepty na snídani s vajíčkyFitness recepty na oběd a večeřiRecepty na fitness snack s vysokým obsahem bílkovinSnack bez lepkuBezlepkové recepty s vajíčkyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!