Kokosové řezy se žloutkovým pudinkem
Zajímavé, sladké a chutné dezerty s kokosem jsou mým šálkem kávy. Ráda je připravuji a vymýšlím, protože jsou zdravé, jednoduché a jak už jistě víte, kokos zbožňuji. Pokud jste milovníkem kokosu a domácího pudinku i vy, recept na kokosové řezy se žloutkovým pudinkem bez mouky a lepku získá vaše srdce.
Křupavé kokosové těsto zhotovíme ze tří skutečně výživných a oblíbených surovin: med, bílek a kokos, čímž recept dodá zdraví prospěšnou sílu, tělo energii bez ukládání zbytečných kil a srdce sladké pohlazení rozplývající se na jazyku.
Pravý domácí žloutkový pudink na tyto kokosové řezy připravíte velmi jednoduše. Nepotřebujete k tomu žádný škrob ani rafinovaný cukr či jiná prášková dochucovadla. Hlavní ingrediencí je zde opět kokos, který prospívá trávení i játrům, takže s ním není mlsání hříchem, a skvělou chuť pudinku dotvářejí žloutky a léčivý med v kombinaci s mlékem.
V rámci udržení konzistence pudinku použijeme želatinu a zdravější verzi mouky, oblíbenou cizrnovou, a na zjemnění vanilkové chuti pudink obohatíme o bílý jogurt, který nám na oplátku dodá potřebné bílkoviny a posílí naše kosti vápníkem.
Kokosové řezy se žloutkovým pudinkem se výborně hodí jako nedělní chutný koláček po zdravém obědě nebo také jako sladká snídaně pro úspěšný start do nového dne.
1 hrnek = 250 ml
Ingredience
- Na těsto:
- 5 bílků
- 1,5 HR kokosu (doporučuji tento)
- 3 PL medu (doporučuji tento)
- Na náplň:
- 5 žloutků
- 1/2 balíčku želatiny (ne cukrářského želé)
- 5 PL vody
- 1,5 HR mléka
- 3 PL medu (doporučuji tento)
- 1 PL vanilkového aroma
- 3 PL cizrnové mouky (doporučuji tuto)
- 3 PL bílého jogurtu
- 3 PL kokosu
Postup
- Nejdřív připravíme těsto na řezy.
- Bílky smícháme v míse spolu s kokosem a sladidlem. Pro tento recept není nutné vyšlehat je zvlášť.
- Vzniklé těsto nalijeme do papírem na pečení vyložené formy.
- Pečeme 20 minut na 175 stupňů dozlatova.
- Dokud se těsto peče, připravíme žloutkový pudink.
- Želatinu v hrnci smícháme s 5 PL vody a necháme nabobtnat.
- Potom přidáme žloutky, sladidlo, vanilkové aroma a pořádně promícháme.
- Přidáme mléko smíchané s moukou z cizrny a vzniklou hmotu za stálého míchání vaříme.
- Když pudink začíná vřít, přidáme kokos.
- Po 3 minutách odstavíme pudink z tepla a přimícháme do něj bílý jogurt. Ten zjemní chuť pudinku.
- Když je těsto hotové a vychlazené, rozkrájíme ho na polovinu a jednu část uložíme do menší nádoby/formy.
- Na tuto vrstvu nalijeme žloutkový pudink a přikryjeme druhou částí kokosového těsta.
- V uzavřené nádobě odložíme na noc nebo alespoň na 7 hodin do lednice a necháme ztuhnout.
Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 8 krajíců |
Nutriční hodnoty / 1 krajíc | ||
KCal | 170 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 7 g | |
Tuky | 9 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
SvačinaBez lepkuBez ořechůKokosZdravé dezerty bez ořechůDezerty s kokosemJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!