Máte rádi čokoládové pochoutky, ve zdravém provedení? V takovém případě určitě neváhejte a pojďte vyzkoušet tento rýžový čoko pudink s tvarohem a borůvkami. Je lahodně krémový, rychlý na přípravu a ideální jako sladká svačinka či snídaně, kterou si můžete připravit den předem.
Na přípravu krémových rýžových pudinků a rýžových dezertů je nejideálnější střednězrnná rýže, já v takovém případě nejraději používám rýži classic od SOS. Kromě rýžových dezertů je ideální také pro přípravu rizota. Výborně totiž absorbuje tekutinu a přitom se nelepí.
Tvaroh tento rýžový čokoládový pudink osvěží a zároveň mu přidá hodnotnou dávku bílkovin. V případě, že laktóza není vaším přítelem, tvaroh můžete z receptu vynechat a místo klasického mléka použijte rostlinné mléko – skvělé je kokosové, mandlové, ovesné i rýžové.
Pokud tedy máte rádi rýži v mléce a rýžové pudinky, pojďte tuto dobrotu vyzkoušet.
Ingredience
150 g rýže SOS classic
3 PL kakaa
250 g nízkotučného, roztíratelného tvarohu
4 PL xylitolu nebo medu
cca 600 ml mléka (klasické/kokosové/ovesné/rýžové/mandlové)
200 g borůvek
Postup
Rýži propláchneme, zalijeme v hrnci zvoleným druhem mléka a vaříme ji na mírném plameni po dobu přibližně 12 minut.
Poté, co rýže nasákla většinu tekutiny, do ní přidáme sladidlo, kakao a vaříme ji ještě 3-5 minut do zhoustnutí. Pokud je to nutné, můžeme do ní přidat ještě trochu mléka (podle toho, jak hustý chcete mít pudink).
Když je rýže v mléce hotová, vmícháme do ní tvaroh a borůvky.
Rýžový pudink rozdělíme do 4 dezertních misek a můžeme jej podávat buď teplý nebo po vychladnutí. Skladujeme jej v lednici a spotřebujeme ideálně do 4 dnů.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!