ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Křupavé zapékané müsli bez přidaného tuku a cukru

Křupavé zapékané müsli bez přidaného tuku a cukru

Věřím, že mi dáte za pravdu, že domácí granola (nazývaná také jako zapékané müsli) je nejlepší. Navíc, pokud je ve zdravější a dietnější verzi než ta z obchodu, je to úplná výhra. A ta úžasná vůně v celém bytě během jejího pečení je nepopsatelná.

Musím uznat, že zapékané müsli je mou nejoblíbenější volbou na zdravé snídaně, pokud právě spěchám - což je poměrně často. Proto si zdravé müsli připravuji téměř každý víkend na celý týden dopředu. Ráno tedy nemusím nic připravovat, jednoduše ho zaleji jogurtem, nasnídám se za 3 minuty a mohu klidně vyrazit. A v uzavřené nádobě zůstane křupavé během celého týdne.

Toto zapékané müsli bez přidaného tuku a cukru je prostě vynikající. A je křupavé i přesto, že v receptu není použit žádný olej, cukr ani med. Tyto ingredience byly nahrazeny jablečným pyré, díky kterému toto müsli drží pěkně pohromadě a má celkově nižší obsah tuku, cukru a kalorií než běžné müsli. Nejraději si ho vychutnám v jogurtu, kokosovém mléce nebo samostatně.

Udělejte si zdravé domácí zapékané müsli, které bude křupavé, zdravější a chuťově ještě lepší než z obchodu. Najdete v něm pouze zdravé suroviny, žádná éčka ani jednoduché cukry. A to spojení zapečených vloček, kousků ořechů a sušeného ovoce v malých křupavých kouscích je neskutečné. Dokonce do receptu můžete pro navýšení obsahu bílkovin přidat proteinový prášek v jakékoli příchuti.

Na své stránce mám pro vás několik receptů na skvělou domácí granolu, avšak toto je nejdietnější verze.

Müsli nechte po dopečení vychladnout na plechu, protože právě během procesu chladnutí krásně zatvrdne.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Oříšky nasekáme na menší kousky, aby se lépe slepily do hrudek s ostatními surovinami.
  2. V míse spolu smícháme všechny ingredience dohromady.
  3. Následně hmotu vysypeme na plech vyložený papírem na pečení. Hmota by měla být v jednom celku. Čím tenčeji ji navrstvíte, tím křupavější bude.
  4. Müsli dáme péct na 160 stupňů na 25-35 minut dozlatova, hlídejte však, aby se nespálilo.
  5. Pokud po 35 minutách není müsli stále dost křupavé, rozlámejte ho na kousky, zvyšte teplotu pečení na 180 stupňů a dejte ho zapéct na dalších 5 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal295 KCal
Sacharidy35 g
Vláknina7 g
Bílkoviny9 g
Tuky12 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu