Dopřejte si výborné a na přípravu jednoduché fitness kuře na paprice s pohankovými noky. Je to chutný oběd nebo večeře bez lepku s vysokým obsahem bílkovin. Recept tedy potěší celiaky, ale také všechny příznivce zdravého životního stylu a fitness.
Zdravé domácí pohankové noky připravíte velmi jednoduše a rychle, z pohankové mouky. Navíc jejich chuť perfektně doplňuje kuřecí maso na paprice. Kuřecí na paprice se klasicky připravuje se smetanou, avšak v této dietnější verzi není vůbec nutná. Chuťově je toto kuře na paprice vynikající i bez zahušťování a smetanové omáčky. V receptu můžete použít kuřecí prsa nebo stehna, je to jen na vás. Pomocí kuřecích stehen bude jídlo o něco šťavnatější, avšak s kuřecími prsy bude zase dietnější a obsahovat jen minimum tuku.
Fitness kuře na paprice s pohankovými noky je u nás doma velmi oblíbeným receptem, který děláme docela často. Určitě ho vyzkoušejte také, věřím že si ho v této zdravé verzi oblíbíte.
Cibuli nakrájíme nadrobno a v hlubším hrnci ji lehce osmahneme na lžičce rozehřátého oleje.
Když je osmažená dozlatova, přidáme k ní nadrobno nakrájená kuřecí prsa (nebo stehna), chvíli spolu promícháme, odstavíme z tepla a nakonec přisypeme mletou papriku, mořskou sůl a pepř.
Maso podlijeme malým množstvím vody a za občasného míchání vaříme přikryté 20-30 minut.
Mezitím si připravíme pohankové noky.
V misce smícháme pohankovou mouku, vodu a mořskou sůl.
Vzniklé polotuhé těsto pasírujeme pomocí cedníku na noky do vařící vody a vaříme, dokud noky nevyplavou na povrch (zhruba 6-8 minut).
Nakonec noky přecedíme a podáváme s hotovým kuřecím masem.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!