Kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem
Ptáte se, co uvařit z chřestu během jeho sezóny? Vyzkoušejte například tento chutný recept na fit kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem. Chuť a vůně tymiánu v tomto jídle zcela jistě okouzlí vaše smysly a kromě množství bílkovin v něm najdete i kopec zeleniny.
Tento recept s chřestem jsem si hned oblíbila, protože chřest a kuřecí maso jsou povedená dvojka. A když se k tomu přidají ještě čerstvé bylinky, quinoa a další zelenina, vytvoříme zdravé a výživné jídlo plné benefitů a skvělých chutí. Použila jsem kuřecí prsa, ale můžete jídlo uvařit klidně i z vykostěných kuřecích stehen. Pokud náhodou právě doma nemáte quinou, nedělejte si starosti, jídlo můžete připravit například i s kuskusem, jáhlami či klasickou rýží. Recept je jako vždy velmi jednoduchý a poměrně rychlý, takže ho zvládne i začátečník.
Kuřecí maso s chřestem, quinoou a tymiánem doporučuji podávat spolu s jogurtovou tatarskou omáčkou. Recept na omáčku naleznete zde: . Nutriční hodnoty jídla jsou vypočtené bez omáčky.
Připravte si kuřecí maso v novém podání s chřestem, quinoou a tymiánem a vychutnejte si toto zdravé a dietní jídlo společně s rodinou. Doufám, že vám všem zachutná.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 800 g kuřecích prsou
- 500 g zeleného chřestu
- 1 PL oleje (doporučuji tento)
- 1 velká červená cibule
- 2 mrkve
- 1,5 hrnku quinoy (doporučuji tuto)
- 3 hrnky (750 ml) zeleninového vývaru (případně vody + pepř a sůl podle chuti)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL tymiánu (čerstvý nebo sušený)
Postup
- Quinou zalijeme 750 ml vývaru nebo vody a uvaříme ji doměkka, dokud nepohltí veškerou tekutinu (přibližně 15 minut).
- Ve větším hrnci na rozpáleném oleji osmahneme polovinu nasekané červené cibule.
- Poté přidáme na malé kousky nakrájená kuřecí prsa a mícháme 2 minuty.
- Přidáme na kostičky nakrájený chřest, nastrouhanou mrkev a odkryté vaříme okolo 15 minut.
- Následně do jídla vmícháme i sůl, prolisovaný česnek, tymián, pepř, zbylou polovinu nasekané červené cibule a za občasného míchání vaříme ještě 5-7 minut.
- Když je maso pořádně uvařené, podáváme ho spolu s uvařenou quinoou a doporučuji doplnit jídlo o domácí jogurtovou tatarskou omáčku.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 570 KCal | |
Sacharidy | 49 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bílkoviny | 59 g | |
Tuky | 10 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez laktózyBez vajecQuinoaBez histaminuOběd a večeře bez moukyBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiObědy a večeře s kuřecím masemFitness recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyDietní recepty s kuřecím masem na hubnutíBezlepkové recepty s quinoouFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!