Už zase nevíte, co uvařit z kuřecího masa? Zkuste například toto chutné kuřecí maso se zeleninou v hořčicové omáčce. V tomto jídle najdete i houby, fazolové lusky a kysanou smetanu, která mu dodá neskutečně lahodnou chuť. Tak neváhejte a pojďte si ho připravit.
Namísto fazolových lusků a hub můžete v tomto receptu klidně použít i jinou zeleninu. Záleží na vaší chuti či obsahu chladničky. Skvělá může být i brokolice, květák, mrkev nebo chřest. Kuřecí prsa také můžete nahradit o něco méně dietní alternativou, a to kuřecími stehny.
Jídlo je to poměrně nízkokalorické, bohaté na bílkoviny a na druhé straně jedna porce obsahuje pouze 8 g sacharidů. Pokud právě dbáte na snížený přísun sacharidů, jako přílohu si můžete připravit například tuto nízkosacharidovou "rýži" z květáku: . Kromě této dietní přílohy doporučuji jídlo podávat buď s hnědou rýží nebo vaší jinou oblíbenou přílohou.
Kuřecí prsa se zeleninou v hořčicové omáčce vás nabijí nejen bílkovinami, ale také mnoha mikronutrienty. Ať vám chutná! :)
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho na cibulce přibližně 2 minuty.
K masu přidáme fazolky, nakrájené houby, hořčici a okořeníme, maso podlijeme 100 ml vody a odkryté vaříme po dobu 15 minut. Občas ho promícháme a v případě potřeby podléváme vodou.
Po 15 minutách přidáme i prolisované stroužky česneku, sůl, kysanou smetanu a vaříme ještě 5 minut.
Hotové maso se zeleninou podáváme spolu s rýží či jinou přílohou, posypané jarní cibulkou.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!