Zkuste připravit tento bezlepkový a nízkosacharidový chléb ze lněných semínek s vysokým obsahem vlákniny, bílkovin a omega 3 mastných kyselin, kterým budete moci nahradit klasický chléb. Připravit si z něj můžete sendviče, zapékané toasty, vychutnat ho samostatně nebo s oblíbenou pomazánkou (doporučuji tuňákovou).
Tento nutričně hodnotný lněný chléb bez mouky je opravdu velmi chutný a jednoduchý na přípravu. Ráda ho servíruji spolu s tuňákem, špenátem, parmazánem a olivami. Na jeho přípravu doporučuji použít doma namletá lněná semínka, protože pokud použijete lněnou mouku z obchodu, bude mnohem hutnější. Potřebujeme na něj spíše hrubozrnnou mouku, kterou získáme právě namletím těchto semínek. A právě díky lněným semínkům má tento chlebíček příjemnou, jemně oříškovou chuť, kterou si jistě zamilujete.
Díky vyššímu obsahu zdravých tuků a vlákniny vás tento chlebíček už po jednom kousku pořádně zasytí. S přípravou i pečením budete mít tento šikovný bezlepkový chléb hotový pouze do 30 minut, nečeká vás žádné kynutí ani hnětení těsta. Perfektně se hodí k snídani nebo večeři. Navíc, nízký obsah sacharidů činí tento chléb vhodný i do ketogenních diet.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!