Zkoušeli jste už někdy naplnit cookies zmrzlinou? Pokud je vaší odpovědí ne, tak tento recept rozhodně musíte vyzkoušet. Navíc v této zdravé verzi jsou tyto mandlovo-kokosové sušenky plněné banánovou zmrzlinou dokonce i nutričně hodnotné a výživné.
Na tento jednoduchý dezert potřebujeme pouze 5 surovin a několik minut času. Má vysoký obsah vlákniny, mikronutrientů, ale také zdravých tuků obsažených v mandlích a kokosu.
Nadýchané mandlovo-kokosové sušenky jsou bez mouky a lepku, vyrobené pouze ze 4 surovin, a to z mandlové mouky (můžete ji koupit nebo vyrobit semletím mandlí), kokosu, bílků a medu. Jsou jemňoučké a velmi chutné, rezonuje v nich příjemná chuť kokosu a mandlí. Příprava zdravé banánové zmrzliny (nazývaná jako nicecream) je ještě jednodušší - banán stačí nakrájet, zamrazit a před podáváním rozmixovat na hustou zmrzlinu. Následně jí naplníme upečené cookies a můžeme hned vychutnat náš zdravý zmrzlinový sendvič. V případě zájmu můžeme do zmrzliny přidat i proteinový prášek (nejlépe banánový, vanilkový nebo kokosový) a zvýšit tak obsah bílkovin v dezertu.
Vyzkoušejte tento zdravý zmrzlinový sendvič s banánovou zmrzlinou, na léto je jako stvořené.
Banány nakrájíme na kolečka a dáme zamrazit do mrazáku alespoň na 8 hodin.
V misce vyšleháme bílky do pěny a následně do nich přimícháme mandlovou mouku, kokos a sladidlo.
Těsto jemně zamícháme a pokládáme lžící na plech vyložený papírem na pečení. Z těsta by vám mělo vyjít 10 sušenek.
Sušenky pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů dohněda.
Hotové sušenky necháme vychladnout a následně je naplníme banánovou zmrzlinou, kterou jsme připravili rozmixováním zmražených banánů v kuchyňském robotu.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!