Díky tomuto receptu nebudete v kuchyni už jen marcipánovou panenkou, ale šikovnou cukrářkou, která jednoduše a s láskou připraví sladké a chutné marcipánovo-ovocné košíčky.
Zdravý marcipán dokážete klidně zhotovit i doma, potřebujete k tomu jen 3 běžné ingredience: mandle bez slupky, kokosový olej a tekuté sladidlo (například med). Tato vláčná cukrářská hmota je původem z Itálie a již v dávných dobách velkolepě zdobila vynikající dorty. Základní složkou našeho marcipánu jsou mandle, které bojují proti cukrovce, podporují zdravé srdce a kosti, přátelí se s naším mozkem a jsou skvělým pomocníkem i při hubnutí. Sladkého marcipánu se nemusíte bát, i ten si totiž dokážeme připravit zdravě.
Svěží ovocnou polevu tohoto dezertu tvoří drobné lesní ovoce, jako jsou jahody, maliny a borůvky, které doplní marcipánového-ovocné košíčky o zdravou, šťavnatou chuť, která je plná vitamínů a živin. Košíčky jsou skvělým rychlým pohoštěním, pokud máte potřebu mlsat nebo nabídnout blízkým neobyčejný dezert. Výborně se hodí i k teplým nápojům a dotvoří pohodovou atmosféru výjimečných chvil.
Mandle, rozpuštěný kokosový olej a zvolené tekuté sladidlo spolu pořádně rozmixujeme v mixéru co nejvíce dohladka.
Vzniklou marcipánovou hmotu zatlačíme na spodek silikonových košíčků nebo jiných silikonových formiček a dáme je do mrazáku.
Zatím připravíme ovocnou polevu – ovoce spolu s vodou ohřejeme v hrnci po dobu zhruba 3 minut a následně ho rozmixujeme ručním mixérem nebo rozmačkáme vidličkou.
Do ovoce přimícháme želatinu v prášku, případně i sladidlo a znovu ho ohřejeme. Ovocnou směs odstavíme z tepla těsně před varem.
Vzniklou ovocnou směs necháme chvíli vychladnout a potom ji dávkujeme do košíčků na marcipánovou část.
Hotové košíčky dáme alespoň na 8 hodin do lednice a před konzumací je můžeme dozdobit ovocem.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!