ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Mrkvovo-petrželové "špagety" s bazalkovým pestem

Mrkvovo-petrželové "špagety" s bazalkovým pestem

Dostali jste chuť na něco rychlého, zdravého a chutného, ale ve spíži už nemáte žádné těstovinové poklady. Díky fit receptům se učíme nejen zdravě vařit, ale také pracovat s dostupnými potravinami, abychom si pochutnali na jídle podle svých představ. Mrkev a petržel v kuchyni určitě najdete, pojďte se tedy inspirovat chutným a zdravým receptem s těmito surovinami.

Mrkvovo-petrželové "špagety" s bazalkovým pestem jsou jednoduchou zeleninovou alternativou ke klasickým špagetám a navíc pokud milujete výbornou chuť pesta, tento recept určitě oceníte. Pochutnejte si na nutričně hodnotných a skutečně zdravých zeleninových špagetách, dodejte svým myšlenkám šťávu díky mrkvi a zpevněte své kosti díky petrželi.

Bazalkové pesto tvoří nedílnou součást italské kuchyně a Italové vědí velmi dobře proč. Jeho vydatnou chuť tvoří nezaměnitelné a zdravé ingredience v podobě panenského olivového oleje, bazalky, vlašských ořechů podporujících trávení a vitalitu organismu, česneku a parmezánu, už při psaní těchto kombinací se mi sbíhají sliny.

Tyto nízkosacharidové zeleninové špagety s bazalkovým pestem oceníte i při dietním stravování a plný talíř této dobroty můžete doplnit šunkou, tuňákem nebo strouhaným sýrem. Je to skvělá a lehká zeleninová večeře, svačina či oběd. K nastrouhání zeleninových špaget doporučuji použít spiralizér (koupíte zde) .

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500g mrkve
  • 250g petržele
  • 100g sýru (volitelné)
  • Na pesto:
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 HR vlašských ořechů (doporučuji tyto)
  • 2 HR čerstvé bazalky
  • 1/2 HR panenského olivového oleje (doporučuji tento)
  • 1/2 HR nastrouhaného parmezánu
  • mořská sůl a pepř (podle chuti)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Mrkev a petržel nastrouháme pomocí struhadla nebo škrabky na "špagety".
  2. Všechny suroviny na pesto kromě koření a soli spolu rozmixujeme v mixéru co nejvíce dohladka.
  3. Nakonec přidáme mořskou sůl a pepř podle chuti.
  4. Hotové pesto smícháme s připravenou zeleninou, můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a podáváme.
  5. Zbylé pesto skladujeme v lednici v uzavřené nádobě.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal445 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina6 g
Bílkoviny10 g
Tuky40 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu