Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží"
Připravte si chutný fitness oběd či večeři plnou bílkovin, s nízkým obsahem sacharidů - **kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží". **Rýži v tomto receptu nahradil nadrobno posekaný květák. Podstatně se tak snížilo množství sacharidů v jídle a také je to skvělý způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Jídlo chutná perfektně, pokud jste ještě květákovou "rýži" nezkoušeli, určitě jí dejte šanci - v takové kombinaci je vynikající.
Příprava květákové rýže je přitom zcela jednoduchá a výsledek skutečně stojí za to. Celé jídlo obsahuje jen velmi málo tuku a kalorií, takže si ho můžete klidně dopřát i během diety a při hubnutí. Květák je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a také hodně vlákniny, která podporuje trávení. Považuje se za nejlepší prevenci rakoviny tlustého střeva. Hned několik dalších důvodů, proč zkusit nahradit rýži za květák. Recept na nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou "rýží" je přitom velmi jednoduchý a zvládne jej každý začátečník.
Tento low carb recept je ideální, pokud potřebujete připravit rychlý oběd pro sebe nebo celou rodinu, nebo i jako tip na lehkou večeři. A věřím, že během diety není takových receptů nikdy dost. Vyzkoušejte tuto kombinaci, věřím, že vám zachutná :)
Ingredience
- 700 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 200 g mrkve
- 2 PL citronové šťávy
- 1 PL česnekového koření
- 1 ČL mleté červené papriky
- 1 ČL mořské soli (doporučuji tuto)
- špetka kurkumy
- 1 větší květák
- 2 PL vody
- 1 ČL mořské soli
- 1/2 ČL mletého pepře
- bazalka
Postup
- V hrnci na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova a následně přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
- Obsah hrnce pořádně promícháme, podlijeme trochou vody, přikryjeme a dusíme po dobu 20 minut.
- Nakonec přidáme pepř, sůl, citronovou šťávu a nastrouhanou mrkev.
- Vše spolu povaříme ještě 5 minut a odstavíme z tepla.
- Mezitím květák rozebereme na růžičky a v mixéru ho po částech rozmixujeme na "rýži".
- Květák můžeme pokrájet na drobné kousky i s pomocí nože, ale jemnějšího výsledku dosáhneme použitím mixéru.
- Nasekaný květák dáme do hlubší pánve, přidáme 2 lžíce vody, osolíme, opepříme a za občasného míchání ho vaříme zhruba 10 minut, dokud nezačne chytat zlatou barvu.
- Následně květákovou "rýži" odstavíme z tepla a podáváme ji spolu s hotovým masem.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 310 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bílkoviny | 45 g | |
Tuky | 6 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinNízký obsah sacharidůNízkotučnéBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyLow carb recepty na obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiRecepty na nízkotučné obědy a večeřeObědy a večeře s kuřecím masemFitness recepty s kuřecím masemLow carb recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyDietní recepty s kuřecím masem na hubnutíFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!