Nízkosacharidový kubánský sendvič
Kdo už kubánský sendvič ochutnal, jistě to nebylo naposledy. Spojují se v něm skvělé chutě pečiva, kvalitní šunky, roztátého sýra, hořčice a kyselých okurek. Podívala jsem se tedy kubánskému sendviči na zoubek, trochu ho upravila a přináším vám jeho zdravější, bezlepkovou verzi a hlavně verzi s nízkým obsahem sacharidů. Určitě přijde vhod nejednomu z vás. Představuji vám vynikající nízkosacharidový kubánský sendvič.
Low carb pečivo na tento fit kubánský sendvič připravíme z kokosové mouky. Není třeba se jí vůbec bát, má skvělé nutriční hodnoty a chuť kokosu v pečivu zanikne. Navíc bude díky ní tato houska zcela vláčná a sytá. Při její přípravě jen třeba dávat pozor a těsto obracet na pánvi opatrně, aby se neroztrhlo. Po naplnění této housky nám vznikne low carb kubánský sendvič, který je bohatý na bílkoviny, vlákninu i zdravé tuky. Zasytí tak na dlouhou dobu a dodá tělu potřebné živiny. Tento sendvič můžeme podávat jako zdravou snídani či večeři, případně jej zabalit do práce nebo školy.
1 porce navíc obsahuje až 60 % DDD fosforu, vitamínu B1, více než 30 % DDD selenu, vitamínu B2, zinku, vápníku, niacinu, vitamínu B6 a B12, 15 % DDD vitamínu A, D, vitamínu B9 a železa.
Tento nízkosacharidový kubánský sendvič doporučuji podávat ještě teplý, tehdy je naprosto nejlepší.
Ingredience
- na sendvič (tedy 2 upečené housky):
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosové mouky (doporučuji tuto)
- 2 PL mléka
- špetka jedlé sody
- špetka mořské soli (doporučuji tuto)
- bazalka
- Na náplň:
- 100 g kvalitní šunky
- 40 g strouhané mozzarelly
- 1 PL hořčice
- 3 kyselé okurky
Postup
- V misce dohromady smícháme všechny ingredience určené na sendvič.
- Vznikne nám hustší těsto, které necháme 5 minut odstát.
- Těsto dávkujeme na nepřilnavou pánev spíš do tenkého, podlouhlého tvaru nebo do tvaru lívanců a opékáme 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
- Pokud se těsto při obracení rozlije do stran, opatrně jej vtlačíme zpět do původního tvaru a dopečeme.
- Těsto by mělo vystačit na 2 housky.
- Na jedné housce necháme roztopit nastrouhaný sýr.
- Druhou potřeme hořčicí a poklademe na ní najemno nakrájené kyselé okurky.
- Na rozpálené pánvi šunku zlehka opečeme z obou stran a vložíme mezi obě housky.
- Sendvič podáváme teplý.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 1 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 537 KCal | |
Sacharidy | 16 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bílkoviny | 49 g | |
Tuky | 28 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruVysoký obsah vlákninyObědy a večeřeSvačinaBez lepkuBez ořechůKokosZeleninaZdravé zeleninové obědy a večeřeFitness snídaněSnídaně s vysokým obsahem vlákninyLow carb recepty s kokosemFitness recepty s vejci a vysokým obsahem bílkovinNízkosacharidové zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!