ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Ovocno-tvarohový nákyp

Ovocno-tvarohový nákyp

Vzpomínám si na své dětství u babičky, která uměla připravit skvělý rýžový nákyp a jako děti jsme se ho nedokázaly nabažit. Jsem přesvědčena o tom, že pokud by babička znala recept na tento ovocno-tvarohový nákyp bez rýže, cukru a mouky, připravila by ho stejně skvěle, chutně a ještě i zdravěji.

Základ ovocno-tvarohového nákypu tvoří na minerální látky a bílkoviny bohatý tvaroh, který tělo dostatečně zasytí a dodá mu potřebný vápník. Na řadu přichází ovoce v podobě vitaminů nabitých jablek, sladkých jahod a banány bohaté na vlákninu a draslík. Namísto cukru ovoce posypte hřejivým kořením v podobě skořice - nejenže krásně provoní celý váš byt, ale dodá nákypu perfektní chuť. Milovníci jogurtu dosáhnou s tímto nákypem vrcholu chutí a navíc posílí své kosti, uklidní žaludek a neohrozí ani své ploché bříško. Celý nákyp z ovoce a tvarohu je nízkokalorický a rovněž bohatý na vlákninu a bílkoviny.

Tento zdravý ovocno-tvarohový nákyp je jednoduchý na přípravu a navíc velmi chutný, a to i bez přidání rýže, cukru či mouky. Připravit ho můžete jako chutný oběd, ale hodí se i jako dezert či teplá snídaně. Jeho základ tvoří tato zdravá a vynikající trojkombinace - ovoce, tvaroh a jogurt.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 2 menší jablka
  • 200g jahod (případně jiného ovoce)
  • 2 banány
  • 200g tvarohu
  • 150g bílého jogurtu
  • ořechy, sušené rozinky, kokos.. (volitelné)
  • skořice (volitelné) (doporučuji tuto cejlonskou)
  • 1 vejce (volitelné)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Jablka nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky.
  2. Pokládáme je na spodek menší formy na pečení (např. na chléb) a na ně pokládáme jahody nebo jiné zvolené ovoce.
  3. Ovoce můžeme posypat skořicí.
  4. V misce rozmačkáme banány vidličkou a přidáme k nim tvaroh a jogurt.
  5. Hmotu pořádně rozmícháme.
  6. Můžeme do ní také přidat oříšky, kokos nebo sušené rozinky podle chuti.
  7. Hotovou tvarohovou polevu nalijeme na ovoce a celý nákyp pečeme 30-35 minut při 180 stupních.
  8. Nákyp vyndáme, když začne seshora chytat nahnědlou barvu.
  9. Nákyp servírujeme teplý nebo studený.
  10. Hotový nákyp nebude držet tvar, ale bude vynikající! Pokud chcete, aby držel svůj tvar, přidejte do tvarohové polevy vejce.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal367 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina10 g
Bílkoviny28 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu