Pečená banánová palačinka s makovo–tvarohovou náplní a višněmi
Sdílej tento recept s přáteli:
Pokud jste dosud neměli štěstí s banánovými palačinkami ze dvou ingrediencí, zkuste tuto šikovnou obměnu - pečená banánová palačinka bez mouky. Její příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to. Doporučuji naplnit ji touto lahodnou makovo-tvarohovou náplní a višněmi. Dopřejte si tuto plněnou palačinku jako zdravou snídani, sladký oběd či dezert. Je plná vápníku a bílkovin!
Mák je bohatý na minerály, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny (zejména B vitamíny) a pomáhá chránit organismus před srdečními chorobami, trávicími obtížemi, udržuje zdravé kosti a podporuje tvorbu červených krvinek. Tvaroh je velmi dobře stravitelný, takže ho klidně můžete konzumovat i k večeři. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, zejména vápník, draslík či hořčík a další minerální bohatství. Navíc vás velmi dobře zasytí a dodá tělu hodnotné bílkoviny - což vaše tělo ocení zejména po silovém tréninku.
Těsto na palačinky je bezlepkové, obsahuje pouze banány a vajíčka s medem. Komu se tato verze palačinek nepodařila na pánvi, nemusíte se bát - nalijte těsto na pečícím papírem vyložený plech a palačinka se vám krásně upeče.
Tuto zdravou a dietní palačinku můžete podávat samostatně nebo s ovocem kdykoli během dne. Dobrou chuť!
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!