Pečená kuřecí stehna v citronové marinádě
Pečená kuřecí stehna v citronové marinádě - tento recept u nás doma patří ke stálicím. Rychlý, chutný, jednoduchý. Kuřecí maso stačí marinovat, upéct a hotovo! Pojďte si na tomto jednoduchém receptu pochutnat také.
Zkoušela jsem už různé marinády na pečená kuřecí stehna, ale tato se u nás stala úplným favoritem. Asi to bude zejména kvůli jednoduchosti a dostupnosti surovin - tyto suroviny mám téměř vždy doma a věřím, že podobně na tom budete i vy. Pokud jste začínající kuchtík, tak tento recept doporučuji právě vám - opravdu si nemyslím, že se na něm dá něco pokazit. Vynikající výsledek je s tímto receptem zaručený :)
Pokud máte naspěch, nic se nestane, pokud nenecháte maso marinovat dlouho, postačí i 30 minut. Pokud si náhodou vzpomenete, tak v ideálním případě dejte maso marinovat přes noc - zaručí to ještě pronikavější chuť marinády v mase. Kuřecí stehna během pečení nepřikrýváme alobalem, aby nebyla suchá. Když však víte, že máte příliš silnou troubu, tak buď uberte z teploty nebo maso přikryjte alobalem.
Pečená kuřecí stehna v citronové marinádě doporučuji podávat spolu s rýží, kuskusem, quinoou a nejlépe i s čerstvě připraveným salátem. Mňam! Nutriční hodnoty jsou vypočítané bez přílohy. Zároveň chci upozornit na to, že nutriční hodnoty jsou u tohoto receptu spíše orientační, protože velikost kůže, kosti a podílu masa se mohou podstatně lišit.
Věřím, že tento recept vyzkoušíte a pokud ano, napište mi do komentáře, jak vám chutnalo :)
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 1,5 kg kuřecích stehen (s kůží a kostí)
- Na marinádu:
- 3 prolisované stroužky česneku
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 2 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 ČL mleté červené papriky
- 1/2 ČL mletého pepře
- 1,5 ČL soli
- petrželka (dle chuti)
Postup
- V misce smícháme všechny suroviny na marinádu dohromady.
- Do misky přidáme kuřecí stehna a rovnoměrně je namáčíme v marinádě, případně je marinádou potřeme z každé strany pomocí štětce.
- Následně misku přikryjeme a odložíme do chladničky, alespoň na 30 minut (ideálně však přes noc).
- Potom kuřecí stehna poklademe do zapékací mísy.
- Pečeme je 30 minut při 200 stupních. Následně každé stehno otočíme a pečeme je ještě 10 minut. Pokud máte větší kousky stehen, můžete péct o něco déle. A pokud chcete, aby byla stehna seshora křupavá, podlijte je několikrát během pečení výpekem.
- Upečená kuřecí stehna podáváme spolu s uvařenou rýží, kuskusem nebo quinoou. Jídlo můžeme doplnit i čerstvým salátem.
Čas přípravy | 80 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 555 KCal | |
Sacharidy | 3 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 69 g | |
Tuky | 30 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůKuřecí masoBezlaktózové recepty na obědy a večeřeJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!