Fit pečené bramborové placky s kyselým zelím jsou jednoduchým bezmasým jídlem, které musí vyzkoušet každý milovník jídel s kyselým zelím. Bramborovo-zelné placky jsou perfektní k příjemné večeři či lehčímu obědu. A ten rozpuštěný sýr uvnitř, mňam! Rozhodně se zařadily mezi moje nejoblíbenější recepty s kyselým zelím.
Klasické bramboráky s kyselým zelím se obvykle smaží. Já jsem je však chtěla připravit v takové dietnější fit verzi, která by byla stále chutná. A podařilo se! Pečené bramboráky vyšly na jedničku a vůbec nejsou ochuzené o skvělou chuť. V receptu můžete použít buď celozrnnou špaldovou mouku nebo pohankovou mouku, pro bezlepkovou verzi.
Pokud náhodou nechcete použít vajíčka, můžete je připravit i bez nich. V takovém případě však budou tyto bramborovo-zelné placky velmi tenké, a ne tak nadýchané. Co se s nimi dá udělat je, že je srolujete a naplníte oblíbenou náplní či dokonce brynzou. Hodí se k nim i tato .
Tyto pečené bramborové placky s kyselým zelím doporučuji podávat spolu s acidofilním mlékem nebo kefírem. Je to mňamka! Z uvedeného množství surovin uděláte 15 placek, které představují 2 syté porce.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!