Příprava nedělního oběda nebyla nikdy rychlejší, zdravější a jednodušší. Statečně naklepaný, ve strouhance obalený a na sádle smažený řízek klidně nahraďte mrkvovými karbanátky a zaručuji vám, že si nikdo z pozvaných hostů stěžovat nebude a vaše bříško vám také s radostí poděkuje.
Na toto chutné jídlo budete potřebovat jen pár běžných surovin, které máte pravděpodobně i právě teď u sebe v kuchyni. Mrkev a cibule doplní karbanátky o nezbytné vitamíny, hořčík, železo a vápník, což pozitivně ocení vaše tělo a celý organismus. Po přidání česneku se zesílí i antibakteriální a antivirové účinky, takže pokud ho máte rádi, určitě jím karbanátky obohaťte. Vajíčko celou konzistenci zocelí a doplní potřebnými bílkovinami. Tyto zdravé karbanátky jsou nízkokalorické a můžete si je připravit s pomocí cizrnové či ovesné mouky i bez lepku.
Jednoduché mrkvové karbanátky připravíte bez smažení, a to pečením v troubě. Klidně si k nim jako přílohu dopřejte zeleninový salát nebo brambory podle chuti. Můžete je konzumovat i samostatně s česnekovým, bylinkovým nebo jiným oblíbeným dresinkem. Pečené zeleninové karbanátky jsou skvělou alternativou chutného oběda nebo zdravé a vydatné večeře.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!