ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fitness pečené rybí kuličky

Fitness pečené rybí kuličky

Ryby, rybky, rybičky, zdravé jídlo v podobě kuličky. Pokud potřebujete doplnit bílkovinnou základnu a zdravé nenasycené mastné kyseliny, tyto rybí jednohubky to zvládnou levou zadní. Zhotovíte je rychle, jednoduše a na zdravý způsob.

Pečené rybí kuličky můžete připravit například s lahodným tuňákem. Ten obsahuje množství omega-3 mastných kyselin, díky čemuž má prospěšné účinky na zdraví srdce, mozku či očí a bojuje proti chronickým zánětům. Pokud však preferujete vyšší obsah tuku a jednoduše milujete jemně máslového lososa, rybí kuličky s lososem vám budou rovněž velmi chutnat. V receptu tedy použijte buď tuňáka nebo lososa, obě verze jsou mimořádně vynikající.

Zůstáváme v prostředí bez mouky, a tak na udržení konzistence kuliček použijeme ovesné vločky, které receptu dodají vysoký podíl vlákniny. Svůj oběd nebo večeři tak obohatíte o všechny zdraví prospěšné složky, a tím se postaráte o rovnoměrně se uvolňující energii, takže zůstanete zasyceni klidně i celý den, při večeři až do rána bílého.

Navíc jsou tyto fit pečené rybí kuličky pohlazením trávicího traktu a spokojeně je můžete servírovat jako hlavní jídlo s rajčatovou omáčkou nebo jako snack k filmu s jogurtovým dipem.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Ovesné vločky na jemno pomeleme nebo rozmixujeme.
  2. Následně je v misce rozmícháme spolu s tuňákem nebo lososem (pokud použijeme konzervovanou rybu – zbavíme ji šťávy), vajíčkem a kořením podle chuti.
  3. Z těsta tvarujeme kuličky, které uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Kuličky pečeme 20 minut na 180 stupňů.
  5. Hotové kuličky servírujeme teplé, nejlépe spolu s jogurtovou, koprovou nebo rajčatovou omáčkou.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy25 minut
Vydatnost1 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal350 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina2 g
Bílkoviny57 g
Tuky7 g