Dokonalý pečený chřest na česneku s fetou a kešu ořechy, který můžete podávat samostatně jako lehkou večeři, svačinu nebo jako přílohu k rybě či masu. Pokud si jej dopřejete samostatně, doporučuji jej podávat ještě spolu s červenými hrozny. Kombinace je to skutečně výborná a recept tak jednoduchý. Feta sýr, dokřupava upečený a okořeněný chřest a křupavé ořechy se nádherně doplňují v tomto na bílkoviny bohatém jídle. Pokud máte rádi chřest, určitě tento fit recept nebudete dělat naposledy.
Chřest je pro organismus velmi cenným zdrojem vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek. Obsahuje hodně vody, bílkovin a vlákninu ve srovnání s nízkým obsahem sacharidů a tuku, což z něj činí snadno stravitelnou zeleninu, která zasytí, ale nezatíží váš žaludek. Má v sobě velké množství betakarotenu, vitamín E, C i vitamíny skupiny B. Nezanedbatelné je také množství draslíku, zinku, železa, vápníku a hořčíku. A to jsou jen některé ze všech látek, které v sobě tato superpotravina schovává.
Upečený v troubě má výbornou chuť a spolu s feta sýrem si jej určitě zamilujete. Nejraději si jej vychutnávám samostatně, případně se zmíněným červenými hrozny, ale neváhejte jej vyzkoušet i jako zdravou přílohu nejlépe k hovězímu masu. Obohatíte tak svůj oběd o bohatou dávku zdraví prospěšných látek.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!