Chutný a zdravý pečený květák v těstíčku s pikantní rajčatovou omáčkou - salsou. Kdo nemá rád pikantní, může salsu vynechat (nebo vynechat chilli/jalapenos v receptu) a květák servírovat s rajčatovým protlakem, kvalitním kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou či dipem. Pečený květák je mnohem lehčí na žaludek. Tato dietnější verze si zároveň uchovává všechny chutě a určitě stojí za vyzkoušení.
Zabavte děti a zavolejte je do kuchyně. Obalování květáku ještě nikdy nebyla taková zábava. V uzavíratelném sáčku smíchejte vybranou mouku se solí a vhoďte do něj kousek květáku obaleného ve vajíčkách. Úloha pro děti - třást sáčkem, dokud nebude květák obalený v mouce. Udělejte z toho soutěž, kdo první květák obalí. Díky cizrnové mouce můžete fit pečený květák v těstíčku připravit i bez lepku.
Z následujícího množství vám vyjdou 2 velké nebo 4 menší porce. Pro rodiny doporučuji péct rovnou dvojitou dávku. Květák je díky pečení mnohem snadněji stravitelný než jeho smažená verze, a proto po něm nebudete mít těžko u žaludku. Připravte si k němu i tuto pikantní salsu, případně si vyrobte dvě - sladkou a pikantní verzi. Dáte mi za pravdu, že k tomuto pečenému květáku pasuje naprosto dokonale.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!