Dostali jste chuť na lososa, ale chtěli byste si ho vychutnat v nové variaci? Zkuste připravit pečeného lososa v delikátní zázvorovo-medové marinádě, s jemně pikantním nádechem.
Recepty s lososem jsou obecně velmi jednoduché a tento zvládne připravit jakýkoli začátečník v kuchyni. Výsledek však mile překvapí i zkušené kuchaře. Marináda z medu a zázvoru dodá lososu výjimečnou chuť, do které se naprosto zamilujete. Ideální bude, pokud lososa necháte marinovat přes noc v ledničce.
V marinádě jsem použila olivový olej Borges Extra Mild. Ten je význačný tím, že nemá výraznou chuť jako extra panenský olivový olej, a tak nemění původní chuť jídla. Je směsí kvalitního rafinovaného olivového oleje a malého množství extra panenského olivového oleje. Olej je vhodný pro tepelnou úpravu při vysoké teplotě, pro pečení a smažení. Právě proto jsem ho využila i v tomto receptu.
Tohoto lososa doporučuji podávat buď s batáty nebo s oblíbeným salátem či aromatickým druhem rýže (např. jasmínová). Přeji vám dobrou chuť :)
Filety lososa opláchneme pod tekoucí vodou a poté je obalíme v marinádě. Necháme ho v ní odležet minimálně 5 minut (ideálně přes noc).
Lososa vložíme do zapékací mísy, potřeme ho zbytkem marinády, svrchu přikryjeme alobalem a pečeme přibližně 20 minut při 190 stupních, přičemž posledních 5 minut ho pečeme odkrytý.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!