Quinoový salát s kurkumou, granátovým jablkem a ořechy
Sdílej tento recept s přáteli:
Vynikající "superfood" salát, který si můžete vychutnat samostatně nebo například jako přílohu k masu, grilované zelenině či grilovanému sýru. Pokud máte rádi netradiční chutě, jistě si ho zamilujete. Tento quinoový salát je vhodný i pro vegany a je nutričně vhodný ať už k obědu nebo kdykoli během dne, když vám chybí energie a něco dobrého v žaludku :)
Kombinace granátového jablka, ořechů a papriky je neobvyklá, ale skutečně chutná a věřím, že si ji zamilujete. Všechny ingredience se doplňují nejen chuťově, ale i nutričně. Ořechy obsahují více zinku než ryby a maso, jsou bohaté na železo, měď a mangan a zároveň plné vitamínů skupiny B, E, hořčíku a omega 3 mastných kyselin. Skvělé hodnoty quinoy jsou také důvodem, proč ji tak často používám ve svých receptech. Je bezlepková a obsahuje velké množství vlákniny, bílkovin, vitamínů, minerálů a dokonce i esenciálních aminokyselin.
Quinoový salát je jednoduchý na přípravu a díky své krásné barevnosti potěší očko každého strávníka ve vaší domácnosti. Můžete ho připravit samostatně nebo jako výživnou přílohu k hlavnímu jídlu. Uvidíte, že si ho zamilujete.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!