Milovníci dýně, zbystřete pozornost. Mám tu pro vás další vynikající recept z dýně hokaido. Toto rychlé dýňové soté s kari si vás získá svojí jednoduchostí a skvělou chutí. Právě během podzimu vás příjemně zahřeje a pohladí na duši. Podávat jej můžete jako veganské hlavní jídlo nebo jako přílohu k jiným jídlům.
Dýňové soté je nízkokalorické, samotná dýně obsahuje na 100 g jen kolem 14 kcal. Z 90 % je totiž dýně složená z vody. Naše tělo vstřebá dostatek vitamínu A z dýně, pokud ji zkombinujeme s tukem. Vystačíte si se lžící olivového oleje, pokud však tukem nepotřebujete šetřit, přidejte klidně dvě lžíce. Nutriční hodnoty jsou vypočtené s jednou lžící olivového oleje. K restování a dušení mi v receptu skvěle posloužil olivový olej Borges Classic. Značka Borges slaví již 125 let!
Dýňová jadérka po očištění dýně určitě nevyhazujte, jsou perfektním zdrojem zdravých tuků, omega 3 a 6 mastných kyselin a množství mikronutrientů. Můžete je osušit a lehce opražit na troše olivového oleje dokřupava.
Dýňové soté můžeme podávat například s kuskusem, quinoou nebo čerstvým pečivem. Případně se soté hodí také jako nízkokalorická příloha ke kuřecímu nebo hovězímu masu či rybě.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!