Tabouleh je jednoduché bezmasé levantské (zahrnující kuchyni Sýrie, Turecka, Libanonu) jídlo, tradičně tvořeno bulgurem (někdy i quinoou), rajčaty, okurkami, petrželkou, mátou, cibulí, zalité citronovou šťávou a olivovým olejem. Tohoto jídla existuje mnoho variací, každý si jej tedy může připravit podle své chuti. Já jsem si pro vás připravila mou oblíbenou variaci tabouleh - v bezlepkové verzi s quinoou a plnou různorodých chutí, které se spolu krásně doplňují. Vychutnat si jej můžete samostatně, s rybou, mořskými plody či masem nebo třeba s grilovaným tofu.
Tabouleh je ve své podstatě zdravý a sytý salát se zeleninou a obilovinou. Je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu a bohatý na množství vitamínů a minerálů. Najdete v něm zdravé tuky, vlákninu, rychlé i pomalu se uvolňující sacharidy a dokonce i nějaké bílkoviny. Podávat jej můžeme na oběd či večeři, jako hlavní chod nebo přílohu.
Připravte si tento živinami nabitý tabouleh salát z quinoy nebo bulguru, určitě si na něm pochutnáte.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!