Těstoviny s lilkovou omáčkou a tofu - veganský recept, na kterém si pochutnají všichni příznivci zeleninových jídel. Lilek dodává rajčatové omáčce výbornou chuť. Jako zdroj bílkovin použijeme tofu. I přesto, že je toto jídlo veganské, je dost syté a rajčatová omáčka s lilkem je velmi jednoduchá na přípravu.
V receptu doporučuji pro nejlepší chuť použít marinované tofu, ale pokud preferujete jiný druh, klidně použijte jiné tofu.
Těstoviny doporučuji nakonec posypat strouhaným parmazánem. Pokud však chcete docílit veganské verze receptu, můžete jej vynechat.
V receptu můžete použít celozrnné či luštěninové těstoviny.
Těstoviny uvaříme ve vroucí, mírně osolené vodě doměkka.
V menším hrnci ohřejeme loupaná rajčata, která rozmícháme se 100 - 200 ml vody.
Do rajčatové omáčky přidáme omytý a nadrobno nakrájený lilek, všechno koření, sůl, nasekané černé olivy, prolisované stroužky česneku a dobře zamícháme.
Omáčku vaříme pod pokličkou na mírném plameni po dobu 10-15 minut, dokud lilek nezměkne.
Mezitím na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje.
Tofu osušíme v papírových ubrouscích, nakrájíme ho na malé kostičky a opečeme na pánvi dozlatova (přibližně 5 minut).
Nakonec tofu vmícháme do lilkové omáčky a omáčku servírujeme spolu s přecezenými těstovinami.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!