Tyto vynikající celozrnné těstoviny s pestem z červené řepy musíte vyzkoušet! Jsou nejen chuťově neodolatelné, ale zároveň jsou přímo pastvou pro oči. Připravte si je buď s kozím sýrem nebo brynzou a vaše chuťové pohárky explodují.
Pesto z červené řepy je opravdu jednoduché na přípravu, vše spolu stačí pouze rozmixovat dohladka, a je to. Nejzdlouhavější část receptu je vlastně jen čekání na to, než se červená řepa uvaří doměkka. Pesto z červené řepy je tedy opravdu hračka. Navíc jeho příprava nevyžaduje až tolik přidaného oleje či jiného tuku, ve srovnání s jinými druhy pest. Tím pádem má pesto z červené řepy méně tuku i celkových kalorií. Pokud chcete při přípravě tohoto receptu ušetřit čas, můžete si koupit už předvařenou červenou řepu - viděla jsem ji ve větších supermarketech.
V tomto receptu jsem použila celozrnné špagety, ale zvolit můžete i jakékoli jiné těstoviny, pro celiaky doporučuji například pohankové. Pokud byste chtěli tento recept v budoucnosti obměňovat, můžete těstoviny doplnit například o kuřecí maso, tuňáka, lososa či tofu.
Těstoviny s pestem z červené řepy si určitě připravte, jsem si jistá, že jimi ohromíte nejen sebe, ale i všechny jedlíky kolem vás :)
Dvě bulvy červené řepy vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme je doměkka 40-60 minut, v závislosti na jejich velikosti.
Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě doměkka. Následně je scedíme.
Uvařené červené řepy očistíme a nakrájíme na menší kousky.
V sekáčku (doporučuji tento) nebo v jiném mixéru je rozmixujeme dohladka spolu s očištěným česnekem, citronovou šťávou, ořechy, olivovým olejem, lístky bazalky, solí a pepřem.
Nakonec smícháme hotové pesto s uvařenými těstovinami.
Kozí sýr můžeme přidat buď nahoru na těstoviny, nebo jej do těstovin vmícháme tak, aby se rozpustil, díky tomu budou těstoviny ještě krémovější.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!