Thajské červené kuřecí kari
Toto jídlo roztančí chuťové pohárky všem z vás, kteří milujete exotická a pikantnější jídla s masem. Vychutnejte si autentickou chuť thajského červeného kuřecího kari podávaného spolu s jasmínovou rýží. Chutná jak z restaurace a recept je přitom tak jednoduchý, že si ho zvládne připravit každý... no a výsledkem okouzlíte i ty náročnější papuče ;)
Recept jsem připravovala s kuřecími stehny, která jsou oproti prsům šťavnatější. Pokud byste si však raději připravili dietní verzi, klidně použijte kuřecí prsa. Kuřecí kari doporučuji podávat s rýží SOS Jasmine, která se neskutečně hodí právě k exotickým jídlům, ideální do thajské kuchyně. Pokud se u vás doma najde i kousek šafránu, doporučuji přidat kousek do rýže.
Recept doporučuji připravit s červenou kari pastou, která mu dodá opravdu autentickou chuť. Kari pastu koupíte v každém větším supermarketu. Také doporučuji nevynechat rybí omáčku, kterou v dnešní době koupíte také v každém větším supermarketu. Obě suroviny byste měli nalézt v koutku s asijskými nebo jinými exotickými surovinami.
Thajské kuřecí kari si zjemníme hustým kokosovým mlékem z plechovky.
Ingredience
- 200 g rýže SOS Jasmine (doporučuji tuto)
- 500 ml vody
- 1/2 ČL soli
- špetka šafránu (volitelné)
- 800 g kuřecích stehen (bez kosti a kůže)
- 1 PL olivového oleje
- 5 ČL červené kari pasty
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g brokolice
- 3 PL rybí omáčky (fish sauce)
- 100 ml vody
- 300 ml kokosového mléka (z plechovky)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého zázvoru
Postup
- Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, a poté ji v hrnci zalijeme 500 ml vody. Přidáme sůl, případně i šafrán, a vaříme ji pod pokličkou na slabším plameni doměkka.
- Ve větším hrnci si na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
- Přidáme prolisované stroužky česneku, kari pastu a minutu restujeme.
- Potom přidáme nadrobno nakrájená kuřecí stehna a restujeme je za občasného míchání na mírném plameni přibližně 7 minut.
- Pak přidáme rybí omáčku, kokosové mléko, vodu, omytou a nadrobno nakrájenou brokolici, sůl a jídlo necháme vařit odkryté na mírném plameni přibližně 18 minut.
- Pokud je po 18 minutách omáčka příliš řídká, můžeme z ní trochu odebrat a smíchat ji s kukuřičným škrobem, a poté tuto směs vmíchat k masu.
- Hotové kuřecí kari podáváme s uvařenou rýží.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 727 KCal | |
Sacharidy | 51 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bílkoviny | 47 g | |
Tuky | 36 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiObědy a večeře s kuřecím masemFitness recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!