Plněná vajíčková pizza kapsa je fit recept perfektní na oběd či večeři. Pokud vám již dochází inspirace na nová jídla z vajíček, pojďte tento recept vyzkoušet. Jsem si jistá, že vám bude chutnat.
Originální pizza kapsa, nazývaná calzone, pochází z italské Neapole. Je to v podstatě plněné a pečené pizza těsto. Naplnit ji můžete v podstatě jakýmikoli surovinami, ale nejčastěji se používají suroviny, které jdou i na pizzu. V tomto receptu jsem použila moji oblíbenou kombinaci, ale klidně si s náplněmi vyhrajte podle vlastních představ. Perfektně může posloužit například i špenát, čerstvá mozzarella, rajčata, kuřecí nebo jiné maso, tuňák, zelenina, vajíčka či ricotta.
Já jsem však recept na pizza kapsu trochu obměnila a připravila jsem dietnější verzi bez kynutí. Hlavní složky receptu na těsto tvoří vajíčka a celozrnná špaldová mouka. Dokážeže si tedy představit, že těsto nechutná stejně jako u klasické calzone, ovšem myslím, že se mi podařila. Tato vajíčková pizza kapsa chutná výtečně. Buďte však připraveni na chuť vajíček! :)
Tato pizza kapsa z vajec má úžasně křupavou vnější část a uvnitř na vás čeká překvapení v podobě neodolatelné kombinace surovin. Z uvedeného receptu vytvoříte jednu velkou a sytou porci. Na večeři mnohým pravděpodobně postačí i polovina této pizza kapsy.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!